Uncategorized

Suami terduduk lihat jenzah dikebuml, isteri p0sitif C0vldl9 ‘Pergi’ selepas bersalin

Setiap hari kita mendengarkan khabar duka tentang kem4tian disebabkan j4ngkitan C0vldl9. Satu demi satu ‘tew4s’ dan ia sememang satu perkara yang sangat menyedlhkan buat ahli keluarga.

‘Tr4gedi’ sama seperti selebriti terkenal

Menerusi perkongsian seorang pengguna TikTok dikenali sebagai @elleeze_zaid, dia telah memuat naik video majlis pengebvmian kenalannya yang menlnggal dunia beberapa minggu setelah melahirkan anak secara pembed4han.

Kisah wanita yang menlnggal dunia itu persis tr4gedi yang menlmpa penyanyi terkenal Tanah Air, allhyarham Siti Sarah Raissuddin.

Kr0n0l0gi Kem4tian Eja

Norieszah Ishak.. 16/7/2021 masa ni last kita borak pasal sepupu Eja sebelah maknya menlnggal sebab c0vldl9. Dan sekarang tk sangka Eja pulak menlnggal sebab yang sama..
Ejaaaa Allah Eja

Last Eja datang umah Kak Liza bawak anak2 mandi pool masa 8/7/2021. Akak dapat la jamu Eja makan sikit2. Tk sangka tu last kita jumpa sebenarnya. Ambil gambar anak2 Eja je. Silap Kak Liza x amik gambar ngn Eja. Kalau tk ada kenangan akhir..
Masa 19/7/2021 dengar Eja masuk h0spital sebab nak bersalin. Waktu tu mungkin Eja da ada c0vld. Tapi Eja sendiri xtau. Then Eja disahkan p0sitive c0vld.
Pada 21/7/2021 Eja selamat lahirkan baby boy secara caesarian. Tapi lepas lahirkan baby, Eja terus ditidurkan.
Eja sedar sehari pada 26/7/2021. Lepas tu ditidurkan lagi. Pada 4/8/2021 d0ctor video call suami Eja. Mengatakan dia akan ditiarapkan. Masa ni doctor bgtau hati & paru2 Eja penuh kum4n dan buah pinggang sudah mula r0sak..
Ya Allah dah la badan sakit sebab bersalin. Sakit 0perate lagi. Lepas tu ditidurkan ditiarapkan. Tk dapat tengok baby yg baru dilahirkan lagi.. Saklt sungguh..

Dan akhir sekali. Subuh tadi makcik (mak Eja) bagitau dalam group family bahawa pada Ahad 8/8/2021 pukul 2 pagi Eja telah menghembuskan nafasnya yg terakhir..

Allah Allah Allah Eja.. 3 minggu bertarung akhirnya kau pergi jugak. Bila dapat berita Kak Liza just teringat muka anak2 Eja; Nabil, Qila, Rayyan & Zayyan (baby baru). Sekelip mata dorang hilang mama Wan hilang isteri..
Rehat la Eja.. syurga tempatmu..

Semoga arwah Eja di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.. Aamin Allahhumma Aamin
AlFatihah

Suami menangls tersedu-sedu ditenangkan anak sulung.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nurzailiza Zaid (@elleeze_zaid)

Dalam pada itu, menerusi Instagram individu yang sama, dia telah memuat naik video suami kepada kenalannya yang dikenali sebagai Norieszah Ishak menangls disamping anak sulungnya dalam keadaan tersedu-sedu melihat isteri tercinta dikebumikan.

Lahirkan anak dalam kandungan secara cz.er

Dalam perkongsian tersebut, @elleeze_zaid memberitahu yang kenalannya itu telah bersalin awal secara czer pada tiga minggu lepas bagi menyelamatkannya.

Namun, kadar 0ksigen semakin menurun dan menlnggal dunia sebelum dapat menatap bayinya yang dilahirkan pada usia 7 bulan.

Sumber : ohmymedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *