Seram. Brader Ini Berjaya Rakam Kena Kacau Dengan Mainan Kaktus Walaupun Dah Buang Bateri

Beriman kepada yang g.haib adalah termasuk salah satu asas dari a.kidah Islam, bahkan ianya merupakan sifat yang pertama dan utama yang dimiliki oleh Allah S.W.T. Justeru itu, bagi setiap orang Muslim, mereka wajib beriman kepada yang g.haib, tanpa sedikitpun ada rasa ragu. Dalam perkara ini Ibn Mas’ud mengatakan: Yang dimaksudkan dengan yang g.haib itu ialah segala apa saja yang g.haib dari kita dan perkara itu diberitahukan oleh Allah dan Rasul-Nya.

Begitu juga jin. Jin termasuk makhluk ghaib yang wajib kita imani, kerana banyak ayat-ayat Al-Qur’an dan Hadis Nabi yang menerangkan tentang wujudnya.

Walaupun jin itu tidak dapat dilihat, maka bukanlah bererti ia tidak ada. Sebab berapa banyaknya sesuatu yang tidak dapat kita lihat di dunia ini, akan tetapi benda itu ada.

Gambar Hiasan

Angin misalnya, kita tidak dapat melihatnya, tetapi hembusannya dapat kita rasakan. Begitu juga roh yang merupakan hakikat dari kehidupan kita, kita tidak dapat melihatnya serta tidak dapat mengetahui tentang hakikatnya akan tetapi kita tetap meyakini wujudnya.

Perkara seperti digang.gu makhluk halus kadang-kadang boleh membuatkan kita mer.emang bulu roma dan berasa s.eram.

Namun, percaya atau tidak, sesungguhnya di muka bumi ini juga ada makhluk lain yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar.

Kaktus Menari

Jika anda seorang pengguna tegar media sosial, pastinya anda cukup tahu dengan trend terkini yang dikongsikan. Macam mainan kaktus berjoget ini yang menjadi antara mainan popular baru-baru ini dan hangat diperkatakan.

Baru-baru ini seorang pengguna TikTok berkongsi klip video detik s.eram dialami seorang lelaki dikenali sebagai acak itu mend.akwa digang.gu sebelum tidur apabila mainan kaktus yang sedang tular pada masa kini tiba-tiba bercakap walaupun bateri sudah dicabut.

Reaksi Orang Ramai

Aku tak tahulah, aku seorang sahaja kot yang ta.kut tengok benda ni. Nampak cam mena.kutkan.

Dari mula-mula tengok benda ni tular lagi dah tak berminat sebab tau mesti akan ada jadi yang macam ni.

Ala…baru plan nak beli. Bila tengok macam ni tak jadilah belinya.

ArticleByOM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

 

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*