Tempatan

Rakaman “Lagi Sekali Main Handphone Aku Saman” PoIis lni Bagi Amaran Kepada lsterinya Jangan Main Phone Masa Drive.

Selain menjaga keamanan dalam masyarakat, poIis juga ditugaskan untuk memastikan keseIamatan atas jalan raya

Tugas mereka yang berani, ga.gah dan te.gas ini menjadi inspirasi buat semua masyarakat. Kadangkala, mereka terpksa menunjukkan sifat ga.rang supaya masyarakat tak0t dan dengar kata.

Sama seperti perk0ngsian dari portal SAYS video tuIar baru-baru ini di TikTok yang mema.parkan seorang wanita ditegur oleh poIis yang merupakan suaminya sendiri menarik perhatian warganet.

Tunjuk muka ga.rang dan berteg.as dengan isteri sendiri supaya jngan main phone bila kereta dah gerak nanti.

Video:

Menerusi video berkenaan, kelihatan wanita itu didatangi oleh seorang poIis semasa keretanya berhenti.

Apa yang lebih mengej0tkan, poIis yang menegurnya supaya jngan bermain dengan telefon itu merupakan suaminya sendiri. PoIis berkenaan dengan ga.rangnya menasihati isterinya.

Isterinya itu dilihat menurut per1ntahnya kemudian ingin ajak bergu.rau dengan mengucapkan selamat hari lahir kepada suaminya. Tetapi sayangnya, dia tldak diIayan oleh suaminya.

Lantas isterinya terus berkata “haa, ma.roh ma.roh” mengundang d.ekah warganet.

Masa bertugas je boleh m.arah, nanti sampai rumah bini pulak m.arah” – Warganet

Sementara itu, hasil tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata warganet turut terhibur. Malah, ada yang sempat menya.kat pasangan tersebut.

Ketika ini, video itu berjaya mendapat 3.1M tontonan, 247K tanda suka dan 4K komen di TikTok.

Berikut di bawah merupakan antara komen menarik daripada warganet di TikTok:

Ga.rang poIis ni, tak0t tengok. Apa-apa pun salute sebab jalankan tugas.

Sumber: SAYS, TikTok

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *