‘Saya Rasa Macam Tak Percaya’ – Terjawab Identiti Sebenar Yati ‘Kekasih’ Barkoba, Memang Lawa Betul

Pastinya ramai yang sudah menonton filem Kampong Pisang Musikal Raya Istimewa arahan Mamat Khalid yang ditayangkan ketika ini di Astro First.

Filem terbitan Astro Shaw dan produksi Enjit-Enjit Semut itu difahamkan telah mengutip RM2 juta dalam tempoh 10 hari tayangan.

Namun setelah hampir 2 minggu tayangan, ramai penonton mula tertanya-tanya bagaimana wajah sebenar watak Yati yang mengenakan niqab dalam filem yang turut dibintangi penyanyi tersohor, Datuk Awie itu.

Penampilan Norainisham Shamsul Hafizi, 22, dengan imej sedemikian sebagai bekas kekasih Barkoba lakonan Bell Ngasri dalam filem berkenaan membuatkan ramai ingin tahu siapa dia sebenarnya.

Dihubungi anak Mamat Khalid sendiri

Norainisham atau Nisha ketika dihubungi tidak menjangka namanya mula menjadi sebutan hanya kerana watak itu.

” Saya tak sangka watak Yati memberi kesan kepada penonton dan ramai yang tertanya-tanya mengenai saya,” katanya.

Nisha berkata, anak Mamat iaitu Amen Khalid yang menghantar ‘Direct Messenger’ (DM) di Instagram kepadanya memaklumkan perkara itu.

” Dia kemudian meminta izin saya untuk kenalkan Instagram saya di akaunnya.

” Selepas itu, terus ramai yang ‘follow’ (ikuti) saya di Instagram selain menerima banyak komen menerusi DM yang membuatkan saya terharu.

” Tak ketinggalan ramai juga yang memberi sokongan untuk saya terus bergiat dalam bidang lakonan,” katanya kepada HarianMetro.

Bekas pramugari Malindo Air

Nisha yang berasal dari Ipoh, Perak adalah bekas pramugari syarikat penerbangan Malindo Air. Dia terpilih untuk melakonkan watak Yati selepas memberikan portfolio kepada Mamat.

” Portfolio ini diberikan menerusi bapa saya pada akhir Oktober tahun lalu. Selang beberapa hari kemudian, ‘uncle’ Mamat adakan pertemuan untuk melihat kesesuaian saya untuk membawa watak Yati.

” Dari segi pengalaman, saya memang tak pernah berlakon dengan mana-mana produksi dan ini pengalaman pertama saya berlakon terus di bawah arahannya.

” Saya dan juga keluarga terutamanya ayah memang peminat karya Mamat. Sekarang apabila dapat berlakon dalam salah satu karya pengarah hebat itu, saya rasa macam tak percaya dan sangat bersyukur.

” Ibu dan ayah sebagai peminat filemnya pun sangat gembira dan bangga. Ini memang satu pengalaman yang sangat berharga buat saya,” katanya.

Nisha berkata, ketika mula-mula berlakon dia sangat gementar kerana ia pengalaman pertama, lebih-lebih lagi apabila perlu berlakon dengan pelakon berpengalaman dan popular.

Nisha gembira apabila semula pelakon banyak berkongsi ilmu dan memberi tunjuk ajar kepadanya.

” Saya amat berterima kasih dengan uncle Mamat yang membawa masuk saya dalam karyanya. Daripada tak tahu apa-apa saya mula ada pengalaman.

” Selepas ini sekiranya ada mana-mana penerbit menawarkan untuk berlakon, saya akan meminta izin dari ‘uncle’ Mamat terlebih dulu,” katanya.

Kampong Pisang Musikal Raya Istimewa mengisahkan penduduk Kampong Pisang mengerjakan aktiviti ‘masak-masak’ pada sehari sebelum Aidilfitri.

Husin kembali ke kampung bersama kekasih baharu, Nelly sehingga Cik Chun cemburu dan merajuk kerana cintanya ditolak.

Barkoba pula dikejutkan dengan kehadiran bekas kekasih yang pernah meninggalkannya kerana berkahwin dengan lelaki berpangkat pengurus kilang.

Pak Din pula sedih kerana anaknya tiba-tiba tidak dapat pulang ke kampung untuk beraya bersama. Cik Purnama pula membawa beg pakaian dan tilam ke mana-mana kerana kesunyian.

Filem ini menampilkan Datuk Awie, Kaka Azraf, Kazar Saisi, Aziz M Osman, Bell Ngasri, Afea Deana, Joey Daud, Nazeeera Sardi, Siti Elizad Sharifuddin dan ramai lagi.

Sumber:hmetro

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*