Ini Keadaan Terklni Adik 5 Tahun Yg DilnggarDepan Rvmah

Seorang kanak-kanak yang tular selepas dilanggar sebuah kenderaan di hadapan rumahnya di Kampung Delek Kanan, di sini, petang Rabu lalu, disahkan parah.

Ketua Polis Daerah Klang Selatan Asisten Komisioner Shamsul Amar Ramli berkata, dalam kejadian 5.45 petang itu, mangsa dilanggar oleh sebuah kenderaan dipandu seorang wanita berumur 21 tahun dari arah Kampung Delek ke Sungai Udang.

“Ketika kejadian, wanita terbabit dalam perjalanan pulang ke rumah di kampung sama, dari tempat kerja.Mngsa, Nur Kasih Dalisya Kamarul Azwan, 5, yang pada mulanya berada di tepi jalan, dia tiba-tiba melintas jalan secara melulu.

“Keadaan itu menyebabkan pemandu tidak sempat mengelak lalu terlanggar mangsa kerana jarak yang terlalu dekat walaupun sudah cuba untuk membrek,” katanya dalam satu kenyataan, semalam.

Shamsul Amar berkata, mngsa yang tidak sedarkan diri dihantar ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) untuk rawatan lanjut.

“Siasatan mendapati mangsa yang beralamat di Sungai Udang mengalami pend4rahan pada limpa dan keced.eraan usus. Mangsa kini dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk rawatan pakar,” katanya.

Dalam pada itu, Shamsul Amar mengesahkan pemandu wanita yang bekerja sebagai kerani itu sudah membuat laporan polis berhubung kemalangan berkenaan.

“Siasatan masih diteruskan. Kes ini disiasat mengikut Seksyen 43 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Terdahulu, tular satu video seorang kanak-kanak bermain di hadapan rumah bersama rakan sebelum dilanggar sebuah kenderaan.

VIDEO.

Menerusi video itu, pada mulanya, seorang kanak-kanak lelaki melintas jalan, diikuti dua lagi kanak-kanak termasuk mangsa.

Mangsa yang memakai baju putih dan berseluar merah bersama seorang kanak-kanak lelaki dipercayai abangnya berhenti di tepi jalan, sementara dua kenderaan lalu di hadapan mereka.

Bagaimanapun, secara tiba-tiba kanak-kanak perempuan itu berlari ke jalan dan terdengar bunyi dentuman kuat disertai jeritan abangnya.

Video yang tular di media sosial itu dirakam dashcam (kamera papan pemuka) sebuah kenderaan yang berhenti di lokasi berkenaan.

Seorang kanak-kanak perempuan yang dilang.gar sebuah kenderan ketika melintas jalan di Jalan Kampung Delek Kanan, kelmarin kini dikatakan berada dalam keadaan s.tabil.

Perkara itu dimaklumkan seorang lelaki dipercayai bapa saudaranya menerusi laman Insta Story dengan nama ashreenshahran yang berterima kasih kepada mereka yang mendoakan kesihatan anak buahnya, Nur Kasih Dalisya Kamarul Azwan.

“Keadaan anak buah saya sudah sedar tetapi doktor terpaksa bagi dia tidur supaya tidak meragam ketika sedar. Jutaan terima kasih kepada semua yang mendoakan.

“Jasa baik anda, Allah sahaja yang boleh membalasnya,” katanya.

Berdasarkan perkongsian itu, lelaki tersebut turut bers.edih terhadap kem.alangan yang meni.mpa Nur Kasih dengan ramai individu mengambil berat terhadap keadaan anak buahnya itu.

“K.esian awak sayang, bila sedar meng.adu, menan.gis sebab kesa.kitan yang awak tang.gung. Harap awak kuat sayang, kami semua sentiasa mendoakan awak,” ujarnya.

Lelaki berkenaan menjelaskan bahawa tiada perga.duhan antara keluarga m.angsa dan pemandu kereta jenis Perodua Kembara dipandu kerani wanita berusia 21 tahun tersebut.

Tambahnya, pemandu tersebut juga tidak mengalami sebarang kec.ederaan serta telah membuat la.poran polis susulan kema.langan tersebut.

“Minta jasa baik anda semua jangan buat andaian yang boleh menimbulkan fi.tnah,” katanya.

Sama-sama kita doakan adik ini

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

Kredit:HMetro

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*