Iman Troye Baru Je Mitak Maaf, Tapi Respon BaIas Sharnaaz Ahmad Win Habis, ‘Org Malaysia Ni Mudah’

Terbaru, permohonan maaf yang dibuat penyanyi Iman Troye semalam, telah mendapat perhatian pelakon Sharnaaz Ahmad.

Hntaran yang dibuat Iman telah mendapat lebih 127 ribu tanda suka dengan 6,578 komen termasuk beberapa daripada golongan selebriti.

Tapi apa yang paling menarik perhatian ialah teguran dan nasihat daripada Sharnaaz yang berpesan agar Iman tidak mengulangi perbuatannya.

” Orang Malaysia ni mudah, mintak maaf kemudian dimaafkan, mohon sedekahkan al- Fatihah buat yang telah gugur dalam COVlD ni..

” Jangan buat lagi sudahlah…Muda lagi…Suara sedap. Teruskan nyanyi, nak duet roger, abang boleh rap tau, jangan gelak nanti abang mrah!

” Tunjuk bakat kita, jangan tunjuk shempoi…ok selesai sekarang ni kita beralih semula kepada abang Din,” tulisnya.

Terdahulu Iman dikec4m tervk kerana dianggap tidak snsitif apabila memuat naik ciapan sndiran mengenai angka kes positif yang semakin tinggi di Twitter miliknya, Ahad lalu.

Bagaimanapun Iman telah memohon maaf dan menyedari kesiIapan tersebut dan mengakui dirinya tidak snsitif.

Menerusi permohonan maaf yang dimuat naik di Instagram (IG) semalam Iman turut memberitahu dia tiada niat untuk menyak1ti hati mana-mana pihak.

” Saya ingin mohon maaf di atas kesilapan yang dilakukan.

” Saya mula sedar keslapan ini selepas memuat naiknya. Ciapan itu sangat menglirukan dan saya mengakui perkara itu.

” Apa yang saya lakukan tidak sensitif. Saya sepatutnya lebih peka berkaitan hal ini. Saya tiada niat untuk mnyakiti hati mana-mana pihak,” katanya.

Iman turut berterima kasih kepada semua pihak yang menegurnya dan akan belajar daripada kesilapan.

” Saya tidak terdetik untuk melukakan sesiapa terutama kepada petugas barisan hadapan dan individu yang terkesan kerana COVlD -I9.

” Saya ingin mohon maaf. Insya-Allah saya akan belajar daripada kesilapan ini. Perkara sebegini tidak sepatutnya berlaku.

” Terima kasih kepada semua yang menegur. Saya akan cuba jadi lebih baik, Insha-Allah,” katanya.

Sebelum itu, Sharnaaz Ahmad memberi amaran kepada penyanyi Iman Troye supaya tidak bergurau ksar terhadap orang lain yang sedang bertrung nyaw.a berdepan v1rus COVlD-I9.

Sharnaaz berkata, Iman sepatutnya lebih sensitif terhadap nasib yang menimpa orang lain.

Kelmarin, Iman dikec4m ntizen kerana menulis statistik angka jangkitan harian COVlD-I9 disertakan perkataan ‘happy’ (gembira) yang disifatkan ntizen dia berbangga dengan angka jangkitan itu.

” Happy 6,900 everyone! Tahniah! Harap esok dapat 7,000 hihi,” tulisnya di Twitter.

Menurut Sharnaaz, gurauan mengenai kes harian COVlD-I9 tinggi kerana kesalahan pihak tertentu tidak menjadi masalah, tapi jika sesuka hati mengharapkan kes akan meningkat sehingga 7,000 adalah tidak sesuai.

” Dalam 7,000 orang itu ada ibu bapa orang lain yang sedang bertarung nyawa atau mungkin ada yang meninggal dunia. Fikirlah wahai Iman Troye,” katanya.

Sharnaaz berkata, dia juga terkesan dengan perkara itu kerana sudah kehilangan dua anggota keluarga akibat dijangkiti COVlD-I9.

Terdahulu, ramai menyifatkan tindakan Iman itu kurang matang kerana menjadikan ia bahan gurauan selain dan tidak sensitif dengan isu semasa.

Bagaimanapun, beberapa jam selepas memuat naik status itu, Iman dilihat menyahaktif akaun Twitter.

Sumber:hmetr0

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*