Hiburan

Kiri Kanan NeeIofa Kena, Sekali Sajad Brsuara Beri Sokongan Padu Buat NeeIofa, ‘Org Yg Bersinar Rmai Dngki’

Isu yang menimpa NeeIofa turut mendapat simpati oleh usahawan kosmetik, Nur Sajad apabila tampil menyuarakan sokongan terhadap selebriti tersebut.

Mnerusi satu hantaran yang dimuat naik Nur Sajad dalam InstaStory miliknya, dia menyifatkan NeeIofa sebagai seorang wanita yang baik dan kuat walaupun berdepan dengan pelbagai kec4man oleh masyarakat.

” NeeIofa, wanita yang kuat walaupun banyak orang yang kec4m beliau. Biasanya orang yang bersinar ini pastinya ramai yang dengki,” tulisnya dalam Instagram.

Menurut Nur Sajad atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman lagi, dia tidak pernah melihat NeeIofa mengata atau bercakap tentang kebvrukan orang lain.

” Saya tidak pernah tengok dia mengata orang malah dia hanya buat hal sendiri sahaja. Mengenali NeeIofa, dia merupakan seorang wanita yang sangat baik,” katanya.

Dalam perkongsian tersebut, Nur Sajad turut mengenang saat dia mengikuti seorang rakannya yang juga merupakan seorang jurusolek artis ketika menata rias wajah bekas pemenang Dewi Remaja 2010 itu.

” Sis (NeeIofa). Kami akan sentiasa memberi sokongan terhadap awak. Hidup NeeIofa,” kata Nur Sajad.

Semalam, Kosmo! melaporkan bahawa NeeIofa atau nama sebenarnya Noor NeeIofa Mohd. Noor, 32, dan Haris mengaku tidak bersIah atas tiga pertvduhan gagal mematuhi prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

NeeIofa dikenakan jaminan sebanyak RM5,000 atas satu pertvduhan gagal membuat imbasan aplikasi MySejahtera untuk ‘check in’.

Muhammad Haris pula dikenakan jaminan sebanyak RM10,000 atas dua pertvduhan iaitu gagal membuat imbasan aplikasi MySejahtera untuk ‘check in’ atau menulis secara manual serta tidak memakai pelitup muka di tempat awam. Kes akan disebut semula pada 4 Jun depan.

Manakala Nur Sajad sehingga kini masih gagal dikesan walaupun waran tangkap ke atasnya telah dikeluarkan oleh Mahkamah Tinggi Syariah sejak 23 Februari lalu selepas diburu Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS).

Pada 6 Januari lalu, Sajad mengaku tidak bersIah di hadapan Mohammad Khalid atas pertvduhan berpkaian menyerupai wanita sehingga menyebabkan Agama Islam dipandang hiina dalam majlis bacaan Yassin dan solat hajat.

Mawar Rashid pula mohon maaf

Sementara itu, pelakon Mawar Rashid, 26, meminta maaf atas ketelanjurannya memberikan komen mengenai kes terbaru NeeIofa sehingga membuatkan orang ramai mengec4m tndakannya.

Kata wanita berusia 26 itu, pemahaman kurang jelasnya berhubung pelanggaran prosedur operasi standard (SOP) membabitkan selebriti itu dan suaminya, Haris Ismail di Nilai 3, Negeri Sembilan mengakibatkan tercetus s.aIah faham.

” Bertenang semua, ada s.aIah faham. Mawar pun s.aIah tak tulis betul-betul dan ayat pun tak penuh sampai buat awak semua marah dan serang Mawar. Minta maaf semua.

” Maksud Mawar kat sini, kalau kena kompaun atau denda lagi, memang patut kena bayar. Dan kalau mahkamah sudah putuskan kena penjara, Mawar hormati keputusan mahkamah.

” Mawar tak bermaksud pun cakap sebab dia berjuang pasal Palestin dia boleh langgar SOP. Salah tetap s.aIah.

” Tetapi bila cakap pasal penjara, bunyi itu menakutkan. Saya pun jenis cepat kasihan kepada orang,” katanya.

Adik ipar kepada penyanyi, Datuk Fazley Yaakob itu memberikan penjelasan menerusi Instagramnya bagi menerangkan maksud sebenar yang cuba disampaikan selepas diserang netizen sejak semalam.

Akui Mawar lagi, kekhilafannya menerusi penulisan yang kurang tepat menyebabkan ada pihak menganggapnya tidak menghormati keputusan mahkamah.

Sumber:k0smo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *