“Tolonglah l0ckdown” – Bert4lu-T4lu Kes Positif, Video Frontliners Terb4ring Kepenatan & Bergelimpangan Undang Seb4k

Semalam dan hari ini, angka kes positif harian C.ovid-19 di Malaysia mencecah 6 ribu sekaligus menjadi kes tertinggi pernah dilaporkan di negara ini.

Situasi itu menimbulkan kegusaran dalam hati ramai orang terutamanya golongan barisan hadapan yang bekerja keras dan berkhidmat tanpa rehat secukupnya demi membendung penularan virus ini. Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. Itulah yang dilalui frontliners di sebalik tabir dalam ‘peper4ngan’ ini.

Melalui sebuah video TikTok dikongsi oleh seorang anggota barisan hadapan, Faizal Hamed menunjukkan para petugas kepenatan terbaring beramai-ramai untuk berehat walaupun cuma seketika.

Dengan masih lengkap berpakai PPE, petugas barisan hadapan itu semua boleh dilihat tidur dan dalam keadaan tidak bermaya kerana keletih4n yang melampau. Bukan setakat pen4t, mereka juga terpaksa t.ahan pan4s kerana memakai sut PPE itu sepanjang masa.

Melihat keadaan itu, ramai netizen berasa seb4k dan bersimpati dengan situasi dilalui para petugas semua. Ramai yang meninggalkan komen berkata yang mereka tidak dapat bayangkan peng.orbanan frontliners.

Selain itu ramai yang turut meluahkan rasa kec3wa dan geram dengan pihak yang masih memandang remeh dengan wab4k yang sudah mer.agut 2,099 ny.awa di negara kita setakat ini. Ada yang turut mencadangkan agar lebih banyak video menunjukkan realiti dan keadaan sebenar seperti ini terus disebarkan bagi tujuan menaikkan kesedaran.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: LM

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*