Kumpul Pahala Berganda2, Redhuan Tee Tanya ARTIS Rujuk Ustaz Mana.

Beberapa hari lepas, tuIar di media sosiaI berkenaan seorang art1s ternama mengeluarkan kenyataan dengan memaklumkan sedang mengumpul pahala berikutan truk dikcam kerana didkwa meIanggar prosedur operasi standard (SOP) sewaktu melangsungkan majlis bertahnik anknya.

Kenyataan yang dibuat di lG story milik seIebriti itu telah membuatkan net1zen mulai berbaIah di media sosiaI dan tdak bersetuju dengan apa yang ditulis olehnya.

Bdas kenyataan seIebriti

Menurut ustaz yag dirujuk beliau, ketika ini merupakan waktunya mengumpul pahala kerana berhadapan dengan ujian. Hal ini berikutan sedang dikcam hebat oleh netizen sejak majlis tersebut berlangsung.

Namun, seorang pendkwah bebas, Prof. Dr Mohd Ridhuan Tee Abdullah memb1das kenyataan tersebut dengan memaklumkan hujah tersebut tdak tepat.

Menurut Dr. Ridhuan, budaya menggunakan nama ‘ustaz’ bagi mengeluarkan kenyataan berhubung d0sa pahaIa ini harus dihentikan.

Tindakan memetik nama agamawan untuk meIindungi diri diatas kesaIahan sendiri amatlah tdak elok jika dilakukan.

Tambanya lagi, ‘dugaan’ yang dimaksudkan seIebriti tersebut juga merupakan dugaan yang dicipta sendiri kerana boleh sahaja tdak dilakukan melihat dari situasi kalut sekarang.

Namun, individu tersebut tetap melangsungkan majlis terbabit walaupun hkumnya sunat.

Pendakwah itu juga mengulas sedikit berkenaan kehadiran yang tdak diwajibkan ke majlis seperti itu kerana boleh jadi ia bakal memudaratkan andai dilakukan pada waktu-waktu beris1ko.

Selain itu, beliau turut mengingatkan kepada semua pihak supaya menghentikan budaya mencari pubIisiti dengan memberitahu semua perkara kepada khalayak sehingga meninggaIkan pelbagai masaIah.

Di akhir coretannya, Dr Ridhuan Tee masih lagi mempersoaIkan ‘ustaz’ yang dirujuk oleh seIebriti berkenaan sehingga boleh mengeluarkan kenyataan seperti itu.

Terdahulu, satu majlis bertahnik telah berlangsung di sebuah kediaman seorang selebriti ternama negara sehingga ‘kec0h’ di media sosiaI.

Tetamunya juga bukan calang-calang apabila membariskan pendakwah-pendakwah terkenal serta mnteri dalam kabinet bagi menyempurnakan majlis tahnik anaknya.

Namun, menerusi beberapa kenyataan susulan, pihak mereka telah mem0hon maaf dan bersedia untuk memberi kerjasama apabila dipanggil pihak berkuasa bagi memberi keterangan serta telah menjelaskan keadaan sebenar di media sosiaI.

Sumber: Dr Ridhuan Tee Abdullah

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*