Tempatan

Pencarian Dua Beradik Mngsa Lmas Di Sungai Rekoh, Akhirnya Ditemukan

ROMPIN – PencarIan dua ber4dik yang hil4ng di Sungai Rekoh, di sini, ber4khir ap4bila m4yat mereka berj4ya dit3mukan di dua l0kasi ber4singan hari ini.

 

M4yat pertama, Dhenis Maulida Putri Masari, 7, ditemukan penduduk kampung kira-kira jam8 malam semalam pada j4rak hampir 100 meter dari l0kasi dia terj4tuh.

May4t adlknya, Putri Rama Dhania Azahra,3, pula dit3mukan ter4pung kira-kira 50 meter dari l0kasi pen3muan kakaknya kira-kira jam 7.30 pagi tadi.

Pemangku Ketua Polis daerah Rompin, Asisten Superintendan Mohd Isa Bidin berkata, m4yat mngsa dih4ntar ke Hospital Muadzam Shah, di sini, untuk tind4kan lanjut.

Dalam kejad1an pada Rabu lalu, dua ber4dik terb4bit terjtuh ke dalam sungai selepas mot0sikal ditungg4ng ibunya terb4lik ketika melalui jamb4tan gntung di l0kasi berkenaan.

Sumber K.ONLINE

Artikel sebelum ini

Hanya mainan yang tlmbul, dua beradlk j4tuh jambatan g4ntung belum dit3mui

Dua ber4dik yang dikhuatlri lem4s masih b3lum dit3mui selepas terj4tuh dal4m sungai apablla mot0sikal ditungg4ng ibu mereka hil4ng imb4ngan ketlka mel4lui jmbatan gntung Kampung Rekoh di Rompin, pagi semalam.

 

Seorang pengguna platf0rm TikTok @pieqahshaidi_97 memuat naik dua video memaparkan sekitar opera4si mencari dan menyelamat yang disertai Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM), Angkatan Pertahanan Awam (APM) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Ya Allah kau timbulkanlah anak-anaknya

Menulis di ruangan kapsyen, gadis tersebut sebak memikirkan nas1b mngsa Dhenis Maulida Puteri Masari, tujuh tahun serta adiknya Puteri Ramadhania Azzahra yang berumur tiga tahun.

Ya Allah masih tak jumpa lagi. Macam mana laa keadaan anak-anak tu dalam air, jumpa barang2 mainannya saja yang timbul. Mari sama-sama doakan mereka,” katanya.

Memetik laporan Astro Awani, kejadian berlaku ketika si ibu yang dikenali sebagai Liswati, 37 dalam perjalanan pulang ke rumah selepas mengambil Dhenis yang selesai sesi pra-sekolah.

 

Motosikal yang ditungg4ng mereka dikatakan hil4ng imbangan kira-kira lima meter lagi hendak sampai ke tebing menyebabkan ketiga-tiga mereka terjatuh, dan dua mangsa yang masih kecil terus terj3rumus ke dalam sungai.
“Terdpat jarlng yang dipasang pada kiri dan kanan jmbatan gntung itu tetapi difahamkan akib4t kurang penyelengg4ran, terdapat lubang besar di beberapa tempat sepanjang jambatan itu,” kata Pemangku Ketua Polis Daerah Rompin, ASP Mohd Isa Bidin.

Dugaan buat keluarga di bulan Ramadan. Semoga ada keajalban berlaku dan dipermudahkan urusan pencarian anak-anak kecil berkenaan.

Sumber: TikTok @pieqahshaidi_97,Astro Awani via omm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *