Tempatan

“Jangan Bagi Tahu Mak, Aku Dalam Bas Kena S@man” – Terpaksa Pinjam Duit Adik, Kisah Pelajar Ini Pula Viral!

Isu komp4un terhadap pelajar masih belum reda dan terbaru muncul lagi satu kes hampir sama di Twitter.

Menerusi satu posting, pelajar wanita berkenaan mend4kwa dia telah dikomp4un atas kesalahan tidak mengimbas kod QR aplikasi MySejahtera ketika menaiki sebuah bas.

Susulan itu, pelajar itu terus dikenakan komp4un sebanyak RM1,500.

Namun, apa yang membuatkan kisah berkenaan viral adalah tind4kan pelajar tersebut yang terpaksa memlnjam duit adiknya.

“Jangan bagi tahu mak, aku dalam bas kena s4man.

“Sebab tak ada QR Code & buku. RM1,500 weh mana aku nak cari,” tulis pelajar itu menerusi perbualan WhatsApp yang telah ditangkap layar.

Apa yang membuatkan ramai tidak puas hati adalah tind4kan pemandu atau pengusaha bas berkenaan yang tidak menjelaskan dengan terperinci peraturan dan S0P ketika menaiki kenderaan berkenaan.

“Naik bas apa tu, selalunya ada kod QR depan pintu bas”

“Weh student kena s4man, mana nak cekau duit”

“Sal4h bas, kenapa kita penumpang kena bayar sama” tulis beberapa netizen.

Majoriti daripada netizen dilihat mahukan penjelasan terperinci mengenai SOP yang tepat dalam menaiki kenderaan awam.

Jelas mereka, kekeliruan timbul apabila terjadi kes sebegini, siapakah yang perlu bertanggungjawab.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *