[Video]Setahun Terpisah Kerana Pndemik, Bapa Seb4k Dan TerkiIan Tak Smpat Jumpa Ank Kali Terakhir.

Umumnya mengetahui sepanjang pelaksanaan Perlntah KawaIan Pergerakan (PKP) mana-mana individu sama sekali tldak dibenarkan untuk merntas negeri melainkan mempunyai hal kece.masan dan sudah mendapat permit daripada pihak poIis.

Iarangan tersebut menyebabkan ibu bapa yang menetap di kampung terpksa mena.han rindu yang tldak terkira disebabkan anak mereka yang sudah Iama tidak pulang.

Al-Fatihah buat along.

Seperti video yang cukup menya.yat hati dikongsi seorang gadis di laman TikTok, dikenali sebagai Haifaa menceritakan sudah kehiIangan kakaknya yang sudah setahun tldak berjumpa berikutan penvlaran pndemik C0vld-19.

Menerusi video yang dikongsi, dapat dilihat reaks1 ayahnya yang begitu sbak dan rasa bersaIah yang begitu mendalam.

Video:

Allah Kau kuatkanlah hat1 abah, mama. Dari Terengganu sampai Selangor n0n st0p men.angis. S4yu hatl tengok abah, kena kuat, abah kena Iawan. Yang prgi biar prgi.

Difahamkan, mereka sudah terplsah hampir setahun, dan mengikut perancangan yang telah dibuat, kakaknya akan pulang dari Terengganu menuju ke rumah mereka. Namun, atas persuratan takdir, pertemuan tersebut sama sekali tidak berlaku.

Kita yang hidup ni kena teruskan hidup macam biasa. Abah memang rindukan along, abah rasa bersaIah sampai tahap tak boleh c0ntrol dia punya em0si.

Bercerita lebih lanjut kakaknya yang dikenali sebagai along, sudah lama mena.nggung kesakltan dan sudah dijmput menghadap Ilahi pada dua hari yang lepas. Al-Fatihah.

Video penuh:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami

Sumber: dbongkar

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*