Rupa-rupanya Janna N1ck pengh1dap bipolar, akvi pernah cvba bunvh diri – “Saya tak punya keluarga yang sempvrna…”

Janna Nick tampil mend3dahkan dia rup4-rup4nya mengh1dap peny4kit bip0lar setelah beberapa minggu bereh4t daripada media sosial.

Menerusi perkongsian di Instagram, Janna atau nama sebenarnya, Nurul Jannah Muner, 26, berkata dia kini sedang menj4lani raw4tan dengan mengambil ub4t atas nas1hat dokt0r.

“Saya telah didi4gnos secara klin1kal mengh1dap peny4kit bip0lar. (Sekarang) saya bereh4t daripada menggunakan media sos1al untuk fokvs pada diri sendiri. Sudah seminggu (dan masih berterusan) saya makan ub4t ant1d3pressant.

“Selama ini saya ingatkan fikiran saya berfungsi sama seperti orang lain… ingatkan semua orang ada lebih daripada tiga atau empat suara dalam kepala mereka,” katanya.

Sebelum ini, Pel4kon drama Marry Me Senorita ini meng4nggap suara-suara dal4man yang sering berm4in di fikir4nnya adalah sesuatu yang n0rmal sehinggalah dia mendapatkan raw4tan.

“Saya memang ingat ia adalah n0rmal untuk suara dal4man itu… untuk sentiasa bercakap satu sama lain seperti sedang melakukan perbincangan kumpulan.

“Sehinggalah saya sed4r (yang perkara itu tidak n0rmal) selepas saya mula makan ub4t. Saya tak tahu (peny4kit bip0lar ini datang) dis3babkan fakt0r gen3tik atau disebabkan keh1dupan masa sil4m saya,” ujarnya lagi.

Saya telah didiagn0s secara klin1kal mengh1dap peny4kit bip0lar.
JANNA NICK

Kek4sih kepada aktor Dini Azan Schatzmann, 27, ini juga membuat pend3dahan mengejvtkan bahawa dia pernah membuat cub4an bunvh diri sebanyak dua kali ketika diusia remaja.

“Seawal usia lapan tahun saya rasa nak mat1. Kehidupan kanak-kanak saya tidak seperti rakan-rakan yang lain. Seingat saya, sep4k ter4jang memang jadi ‘makanan’ buat saya.

“Saya pernah cub4 untuk bvnuh diri ketika usia 14 tahun dengan men3lan beberapa biji pan4dol yang dicampvrkan dengan ub4t-ub4t lain yang saya boleh dapati pada ketika itu.

“Saya tidak mempunyai sebuah keluarga yang sempvrna… dulu duduk dekat sekolah berasrama, j4uh.

“Kali kedua saya cuba bunvh diri adalah setahun selepas itu… ketika tahun saya sedang menduduki PMR (Penilaian Menengah Rendah), saya kel4r pergelangan tangan di hadapan adik saya sendiri,” luahnya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .

Sumber: sumber

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*