Dr Noor Hisham Tampil Beri Respon Selepas Selepas Isu Pelajar Matrikulasi Kna Sman Tular

Tular satu foto di laman Twitter yang mend.akwa pihak Kementerian Kes.ihatan Malaysia (KKM) memberi k.ompaun kerana melanggar SOP kepada beberapa pelajar sebuah institusi pendidikan di Perak.

Umum mengetahui, bagi mereka yang tidak mematuhi o.perasi standard  (SOP) ketika pelaksanaan P.erintah Kawalan Perg.erakan mahupun P.erintah K.awalan Pergerakan Bersyarat akan dikenakan k.ompaun sebanyak RM 1,000 sehingga RM 10,000.

Namun, semalam tular di laman sosial Twitter apabila ada beberapa a.kaun yang mend.akwa terdapat pelajar matrikulasi dikenakan k.ompaun kerana melang.gar SOP dengan tidak memakai pelitup mulut di dalam kolej.

Bukan itu sahaja, difahamkan pelajar-pelajar ini juga dikenakan k.ompaun sebanyak RM 1.500.

Menurut perkongsian tersebut, apa yang membuatkan pelajar k.esal kerana mereka tidak ke mana-mana sejak semester baru di buka.

Malah , menurut ciapan yang dibuat oleh pemilik akaun bernama ireen_0000 pihak Kementerian Kesihatan Malaysia pada awalnya telah datang ke kolej matrikulasi tersebut untuk memeriksa kafe kolej memandangkan ada k.es kera.cunan makanan sebelum ini.

Bagaimanapun, tweet tersebut mendapat perhatian Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah yang berkata s.iasatan segera sedang dijalankan oleh Jabatan Kes.ihatan Negeri Perak.

Beliau juga mengucapkan terima kasih kepada orang ramai yang membuat a.duan ini. Imsu ini akan diambil t.indakan segera.

Diharapkan pengguna laman sosial tidak meng.eruhkan lagi keadaan, biar pihak berwajib sahaja jalankan si.asatan ke atas k.es ini.

Kredit : SK

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*