Dia Pvkul Saya Bang. Rakaman Vldeo RlderGrab Bergadvh Dengan Tavke Kedai. Ini Pvnca Sebenar

IPOH: Polis telah men.ahan dua lelaki kerana dipercayai bert.engkar di luar sebuah restoran di Jalan Kuala Kangsar di sini.

Komander OCPD Ipoh, As. A. Asmadi Abdul Aziz berkata, seorang penunggang kenderaan berusia 38 tahun dan pemilik restoran berusia 39 tahun dit.ahan dan dibawa ke Ipoh Central pada hari Selasa (20 April) sekitar jam 10 pagi selepas rakaman kej.adian menjadi tular di media sosial.

ACP Asmadi berkata, polis juga telah mer.ampas sebilah p.arang dari motosikal penunggang itu. Dia mengatakan, perg.aduhan itu bermula setelah penunggang motor tersebut g.agal membayar makanan yang dipesannya di restoran.

Penunggang motor itu memberitahu pemilik restoran bahawa dia akan kembali dan membayar kemudian, tetapi terus berlaku pertikaian antara mereka.

“Dia juga mempr.ovokasi pemilik restoran dan memanggilnya untuk berg.aduh,” kata ACP Asmadi.

Dalam satu minit, klip berdurasi 36 saat, seorang penghantar makan memberitahu beberapa pegawai penguatkuasa Majlis Bandaraya Ipoh bahawa dia telah dis.erang.

Seorang lelaki, dipercayai penjual makanan, bergegas keluar dari restoran dan men.endang lelaki tersebut dan berlaku perg.aduhan.

Beberapa orang telah cuba meleraikan perg.aduhan sebelum lelaki itu menolak motosikal lelaki tersebut, sehingga menyebabkan perg.aduhan bersambung.

ACP Asmadi mengatakan wajah dan kaki pemilik restoran itu c.edera, dan dia mendapat r.awatan di H.ospital Raja Permaisuri Bainun.

Rakaman Video

“Penunggang motorsikal itu pula tidak c.edera p.arah dan men.olak untuk r.awatan.

“Kedua-dua lelaki itu tidak mempunyai r.ekod j.enayah sebelum ini dan akan dir.eman hingga Rabu (21 April),” katanya.

Dalam satu kenyataan pada hari Selasa, ACP Asmadi juga mengatakan bahawa polis sedang mencari pengguna Twitter yang dikenali sebagai “V 3 3 RU VEERUUUUUUUU” yang membuat t.uduhan bahawa polis tidak mengambil t.indakan semasa perga.duhan tersebut.

“Pengguna juga berkongsi video perg.aduhan itu. Dua pegawai berpakaian gelap itu adalah pegawai penguat kuasa majlis bandar raya, bukan polis.

“L.aporan telah dibuat berhubung t.uduhan itu,” katanya.

Kredit : TheStar/OlahanByOM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*