(Video) Warga Emas M4ut Dis3ret Bersama M0tosikal Sejauh 3km

TEMERLOH – Warga emas, Abu Samah@Mohd Tahir Singah, 80, maut selepas dia dan motosikal ditvnggangnya diseret sejauh tiga kilometer oleh Nissan Frontier di Kilometer 10, Jalan Jerantut-Temerloh pagi semalam.

Dalam kejadian 8.30 pagi semalam, m4ngsa m4ut di tempat kejadian akibat ced3ra di bahagian muka, bahu kiri dan tulang rvsuk p4tah.

Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Mohd Yusri Othman berkata, sias4tan mendapati kemal4ngan berlaku apabila Abu Samah yang menunggang Honda EX5 dari arah Jerantut menuju ke arah Temerloh.

“Apabila sampai di tempat kejadian, penvnggang motosikal itu dipercayai hendak masuk simpang di kanan dan semasa membelok, sebuah Nissan Frontier dipandu lelaki warga Indonesia yang tinggal di Kampung Paya Keladan bersama dua penumpang Bangladesh mel4nggar mangsa.

“Nissan Frontier itu mel4nggar penvnggang motosikal terbabit di sisi sebelah kiri dan m4ngsa bersama m0tosikal dis3ret sejauh tiga kilometer sebelum jatvh,” katanya.

Katanya, mangsa yang tinggal di Kampung Tan Sri Yahya Songsang, Temerloh, tidak bekerja.

“Kemal4ngan menyebabkan motosikal terbabit k3mek pada sisi kiri manakala Nissan Frontier k3mek di bahagian hadapan sebelah kanan.”

Beliau berkata, m4yat dibawa ke Unit F0rensik Hospital Sultan Haji Ahmad Shah (HoSHAS), Temerloh.

Katanya, kes mengikut S3ksyen 41 Akta Pengangkutan Jalanraya (APJ) 1987.

Terdahulu rakaman video menunjukkan Nissan Frontier itu bergerak laju dengan motosikal mangsa ‘terlekat’ di depan kenderaan tular di media sosial.

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*