‘Saya Kena Crai TaIak Satu Mac Lalu’ – Bekas Isteri Inspektor Dkwa Tidak Tahu Suami Nikahi Serina

Cerita perniikahan Serina Redzuawan dengan lelaki bernama Meor Mohammad Aidid Meor Jamaluddin nampaknya semakin rumit apabila ia didkwa berlangsung tanpa pengetahuan dan kebenaran isteri pertama.

Tmpil menjelaskan situasi sebenar, wanita bernama Nur Hamizah Shaffee, 34, mendkwa dia adalah isteri kepada Aidid ketika Serina dan suaminya mendirikan rumah tangga.

Lebih mngejutkan apabila Hamizah menyangkal dkwaan Serina bahawa Aidid berstatus d.uda ketika mereka bernkah secara senyap di Perlis.

” Saya cuma nak bersihkan nama keluarga, sebab tu saya beritahu perkara sebenar. Saya tak tahu kenapa mereka (Serina dan Aidid) perlu menipu.

” Memang benar Aidid berkahwin dengan Serina ketika dia masih suami saya yang sah.

” Sebenarnya hbngan saya dengan bekas suami pun tiada sebarang masalah dan kami jalani kehidupan bahagia biarpun kadangkala terpaksa berjauhan kerana kerja masing-masing,” kata Hamizah kepada mStar.

Gambar kenangan perkahwinan Hamizah dan Aidid.

Hamizah yang juga seorang pensyarah di sebuah kolej antarabangsa di Kampar, Perak mendirikan rumah tangga dengan Aidid pada 8 Ogos 2015 dan mereka tidak dikurniakan cahaya mata.

Bagaimanapun menurut Hamizah dia dicraikan Aidid, dipercayai seorang pegawai kanan polis berpangkat Inspektor yang bertugas di sebuah Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) pada 9 Mac lalu.

” Ikutkan saya nak berdiam diri sahaja tapi apabila dia (Serina) beritahu perkara tidak betul, saya perlu bersuara. Saya syak mereka berkahwin pada minggu ketiga bulan Februari.

” Pada 9 Mac lalu, saya dicraikan dengan talak satu. Cukup sebulan kami bercrai, Serina kongsi berita perkahwinan mereka kepada umum,” katanya.

Bagi mengukuhkan lagi dkwaan, Hamizah turut berkongsi salinan aduannya kepada Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS) PDRM di IPK Perak kira-kira pukul 2.15 petang pada 2 Mac lalu.

Menerusi aduannya, Hamizah berkata pada 18 Februari lalu dia dimaklumkan oleh Aidid mengenai pernikahannya dengan Serina.

Chef Wan langsung tidak bersIah dalam hal ini.

Hamizah turut menyatakan di dalam aduannya bahawa perkahwinan itu berlaku tanpa kebenarannya selaku isteri pertama.

Untuk rekod JIPS PDRM berfungsi bagi memantapkan integriti pegawai di samping memastikan tugas dilaksanakan dengan mematuhi standard yang telah ditetapkan.

Pelukan terakhir Hamizah dan Aidid di mahkamah sebelum sah bercrai.

Dalam pada itu, Hamizah memberitahu dia juga cuba menghubungi bapa Serina iaitu cef selebriti terkenal Datuk Redzuawan Ismail atau Chef Wan bagi menjelaskan perkara sebenar namun usahanya tidak berjaya.

” Saya ada hubungi Chef Wan untuk jelaskan hal ini tapi tak berjawab. Dia tidak tahu apa-apa fasal perniikahan mereka.

” Chef Wan langsung tidak bersIah dalam hal ini… saya harap ntizen pun jangan menilai dengan membaca cerita satu pihak (Serina) sahaja,” ujarnya.

Sebelum ini Chef Wan meluahkan rasa ksal apabila mendkwa Serina sudah menikah di negara jiran tanpa pengetahuannya.

Perkara itu diluahkan oleh Chef Wan selepas beberapa jam Serina mengumumkan mengenai perkahwinan keduanya itu di Instagram pada Jumaat lalu.

Serina bagaimanapun tampil memberitahu bahawa kenyataan bapanya itu adalah tidak benar dan menegaskan pernikahannya dengan Aidid diadakan di Malaysia.

Aktres berusia 38 tahun itu juga berkata tndakan bapanya memuat naik status kcewa itu dilakukan selepas dihasvt oleh pihak tertentu yang kurang senang melihat kebahagiaan mereka sekeluarga.

Serina sebelum ini pernah berkahwin dengan Gavin Edward O’Luanaigh pada 1 Januari 2010 namun disahkan bercrai taI.ak satu di Mahkamah Rendah Daerah Petaling pada 1 Ogos 2017.

Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan sepasang cahaya mata, Tristan Tareef, 11, dan Isabella Saya, 10 tahun.

Luahan Chef Wan

Chef Wan mengakui beliau menangis selepas dibanjiri pelbagai tohm4han berhubung kisah perniikahan anaknya pelakon, Serina Redzuawan, semalam.

Chef Wan atau nama sebenarnya Redzuawan Ismail, 63, berkata, dia terkilan apabila diketepikan dalam urusan perniikahan anaknya itu dan menyifatkan Serina hanya mementingkan diri.

” Saya tidak pernah membntah hasrat Serina nak berkhwin, sebaliknya mahu dia benar-benar menyiiasat calon suaminya terlebih dulu,” katanya dalam satu hantaran di Instagram.

Chef Wan berkata, dia juga kcewa dengan sikap segelintir orang yang tidak tahu hujung pangkal menyer4ngnya secara terbuka kononnya dia tidak membenarkan Serina berkahwin.

” Sejak mula saya tidak pernah membantah pun. Saya siap bergvrau lagi dan suruh dia bersabar untuk beberapa bulan lagi.

” Kenalah siasat dulu sebelum nikahkan mereka. Akhirnya ada orang beritahu saya mereka sudah nikah di S1am (Thailand).

” Penat mak bapa bela dari dua tapak jari, apabila besar ini balasannya. Semalam saya mnangis dengan rasa pedih melihat komen daripada orang ramai. Ia sangat melvkakan hati saya,” katanya.

Chef Wan menegaskan dia mempunyai hak untuk bersuara dan menjelaskan kebenaran mengenai perkara itu. Dia tidak mahu perkara itu terus tersebar dan bertukar fitnah.

” Berhenti salahkan saya kononnya aiibkan anak nikah di Thailand. Anda tak terfikir saya ada hak untuk jujur menjelaskan dan menyampaikan kebenaran?

” Tak cerita macam-macam fi1tnah nanti keluar dan orang akan mengvmpat dan mengata macam-macam hingga ditokok tambah. Sedangkan sudah cerita pun masih ada menuduh konon saya tak bagi restu,” katanya.

Chef Wan berkata, perkara ini sepatutnya menjadi teladan buat masyarakat yang berdepan isu kekeluargaan.

Menurutnya, perkara yang salah tetap salah.

” Inilah kisah anak-anak kita yang degil, kepala macam batu! Ia terjadi kepada ramai keluarga di luar sana pun sebelum ini. Bukan saya seorang saja.

” Apabila buat kesalahan begitu, belajar supaya keluarga lain ambil teladan daripada sifat pendek akal dan pentingkan diri sendiri itu. Ini pengajaran buat semua terutama anak-anak muda. Jangan jadikan perbuatan mereka yang tak betul itu betul,” katanya.

Semalam, Chef Wan meluahkan rasa kcewa apabila hanya mendapat tahu mengenai pengumuman perniikahan anaknya, Serina daripada kakaknya. Beliau turut mendedahkan pasangan itu bernikah di Thailand.

Ia susulan selepas Serina mengumumkan sudah melangsungkan pernikahan dengan jejaka pilihannya yang juga seorang anggota polis dikenali sebagai Aidid, semalam. Menurutnya, majlis pernikahannya itu dibuat secara tertutup.

Sumber:trendingsangat

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*