[VIDEO] Setia Tunggu Luar Wad, Kanak-Kanak S3dih Bila Doktor Beritahu ‘Ibu Dah Tak Dapat Diselamatkan

Bagi mana-mana individu yang bergel4r anak, kehil4ngan ibu bapa menjadi saat yang paling men4kutkan dalam hidup mereka. Tak dapat digambarkan perasaan yang dilalui oleh kanak-kanak ini apabila terpksa menerima hakikat bahawa ibu k4ndungnya telah pergi buat selama-lamanya.

Anak sedih ibu meningg4l dunia

Kisah sedih ini dikongsikan di akaun TikTok oleh seorang wanita yang dikenali dengan nama Suryana. Menurut wanita ini, kakak sulungnya yang digel4r ‘kak long’ telah mengh3mbuskan nafas terakhir pada 7 April 2021 jam 3 pagi. Tetapi apa yang lebih meruvntun hati apabila melihat keadaan anak bngsu daripada enam beradik sebak apabila mengenangkan pemerg1an ibu tercinta.

Berdasarkan video pendek itu kelihatan kanak-kanak perempuan yang dikenali dengan nama Nia ini berada di luar hospital sambil menunggu doktor membuat pemerIksaan terhadap ibunya. Ketika itu, dia langsung tidak mengetahui apa-apa tetapi tidak lama kemudian, doktor memaklumkan bahawa ibunya tidak dapat diselamatkan dan disahkan men1nggal dunia. Sebaik sahaja mendengar ber1ta meng3jutkan itu, Nia dikatakan tidak dapat menah4n seb4k dan terus menang1s.

Arwah kak long mengh1dap kencIng manis, baru keluar wad operate kaki. Dua tiga hari tiada selera makan. Malam semalam kekej4ngan terus tak sedarkan diri. Tak lama hospital maklumkan arw4h dah tak ada.

Al fatihah

Dalam video lain, Suryana menyifatkan arw4h seorang kakak yang sangat baik, bertanggvngjawab dan penyayang. Malah, mereka sekeluarga juga telah menganggap arw4h sebagai ‘ibu kedua’ kerana sifat dan perwatakannya yang dikatakan sama seperti emak k4ndung mereka.

14 jam perjalanan, Alhamdulillah mak selamat sampai JB. Mak terkil4n sebab tak dapat jumpa kak long. Dah setahun juga mak tak jumpa kak long disebabkan susah untuk rentas negeri. Al fatihah buat kak long.

Suryana juga berharap agar arw4h ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman.

Sebaknya.

Sumber Suryana_89 via OhBulan

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*