Tempatan

PlLU, Baru Sambut Anniversary Pertama, Fr0ntliner M4ut Kemalang4n Tinggalkan Isteri Sar4t Hamil

Selamat jalan Wan.. tak sempat kau tatap wajah anak yg bakaI Iahir 😢😢😢 Semoga kau tenang di sana. Buat isteri, kuatIah demi anak yg bakaI Iahir. Sama2 sedekahkan Al-Fatihah buat arw4h..

SUNGKAI – Seorang petugas barisan hadapan (frontliners) jabatan kecem asan dan tr4uma di sebuah hospital yang dalam perjalanan ke tempat kerjanya m4.ut selepas dalam terlibat dalam kemlgan di Kilometer 88, Jalan Ipoh-Kuala Lumpur, hari ini.

Menurut Ketua Polis Daerah Tapah, Superintendan Wan Azharuddin Wan Ismail, kemlngan pada pukul 11.04 pagi itu berlaku semasa pemandu Perodua Myvi, Muhammad Ridhwan Ismail,22, dalam perjalanan dari Subang Jaya, Selangor menghala ke Teluk Intan, Perak.

“Apabila sampai di lokasi kemlngan, mngsa disyaki telah hilang kawalan dan masuk ke laluan bertentangan lalu bertembung dengan Proton Saga secara berdepan.

“Akibat daripada kemlngan ini, pemandu Perodua Myvi mengalami kecedraan dan disahkan menggal dunia ketika dalam perjalanan ke hospital Slim River manakala pasangan suami isteri yang menaiki Proton Saga menggal dunia di lokasi kemangan,” katanya.

Difahamkan, arwh Ridhwan baru sahaja menyambut ulangtahun perkahwinannya yang pertama pada 3 September lalu dan bakal menimang cahaya mata pertama tidak lama lagi.

Semoga isteri arwh yang juga bertugas sebagai jururawat tabah dan kuat menghadapi dugaan yang amat berat ini.

Salam takziah juga buat pasangan suami isteri yang menaiki kereta Proton Saga yang turut terk orban dalam kemlngan terbut. Al Fatihah..

Sumber: cempedakcheese

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *