Selepas Abang P0smen Mengakv Dia Salh, Shahrol Shiro Bawa Dia Pergl Jumpa 0wner Terus. Ini Kata Kata Pemilik Anjlng

Sejak dua tiga hari ini tular di sosial media tentang seorang posmen Pos Malaysia Berhad (Pos Malaysia) yang d.isyaki terl.ibat dalam k.ejadian mel.astik a.njing menggunakan gelang getah telah digan.tung tugas buat sementara.

“Kami telah mengenal pasti p.osmen yang berada dalam video itu dan dia telah digan.tung kerja sementara menunggu hasil si.asatan.

“Pos Malaysia tidak akan bert.olak a.nsur dengan kes.alahan daripada pekerja kami dan tidak teragak-agak untuk mengambil t.indakan yang t.egas termasuk men.amatkan perkh.idmatan mereka,” kata kenyataan itu.

T.indakan posmen itu dirakam menerusi televisyen litar tertutup (CCTV) berdurasi 21 saat hingga tular di laman sosial. Difahamkan, kej.adian itu berlaku di taman perumahan di Kluang.

Sebelum ini, kelab penc.inta h.aiwan, Malaysia I.ndependent A.nimal R.escue’ (Miar) telah memuat naik video di Facebook memaparkan t.indakan posmen tersebut.

T.indakan posmen terbabit telah mendapat perh.atian dan k.ecaman pengguna laman sosial selain mend.esak supaya t.indakan sew.ajarnya dike.nakan ke atasnya.

Shahrol Shiro Jumpa Abang Posmen

Menc.ederakan h.aiwan memang s.alah dan sahabat ABK ini telah meng.aku bers.alah dan meny.esal atas perb.uatan tersebut.Beliau berharap agar perkara ini tidak dipanjangkan lagi dari pemilik a.njing berkenaan memandangkan beliau telah pun menerima h.ukuman pengga.ntungan kerja.

Hari ini TEAM ABK telah berjumpa Dollah posmen dan isterinya Pn Mas yg kelihatan tert.ekan dgn s.ituasi yg dihadapi.

Atas dasar perikem.anusiaan ADMIN memohon agar pihak Pos Malaysia Berhad dapat menarik balik h.ukuman dan membenarkan beliau bekerja kembali memandangkan beliau mempunyai keluarga yg perlu disara.

ABK Aku Budak Kluang, Pemuda UMNO Bahagian Kluang, Ngepot Kabin serta beberapa NGO anak muda Kluang akan memb.antu beliau dan keluarga untuk mer.ingankan b.eban yg dihadapi sepanjang h.ukuman peng.gantungan kerja beliau.

Bawa Dollah Pergi Jumpa Owner

Alhamdulillah..Di dari Jumaat yang mulia ini segalanya dipermudahkan dan telah selesai i.su Dollah posmen bersama pemilik a.njing.

En Siva dan Pn Magesh sudi menerima kunjungan kami dan mel.ayan kami dgn penuh kemesraan.Apabila duduk semeja titik persamaan telah dijumpai dan titik perb.ezaan telah kita h.indari.

T.ahniah atas sikap pr.ofesional orang Kluang.Semoga kehar.monian masyarakat di Kluang dapat kita kekalkan.Terima kasih En Siva dan Pn Magesh, Dollah dan isteri serta semua yg terl.ibat mew.ujudkan s.uasana damai ini.

“Dimana semua manusia h.idup dalam aman damai, itu adalah sebenarnya sebuah keh.idupan yang dih.uni oleh MANUSIA”

Kredit : AkuBudakKluang

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! MH Network

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*