‘Henti kegiatan lomb0ng em4s, itu hak Ker4jaan Pahang’ – MB Pahang akan ambil tindakan tegas jika ada penduduk yang ingk4r

Media semalam melap0rkan ada aktiviti perlomb0ngan em4s yang dilakukan oleh penduduk kampung di Daerah Kechau, Pahang sehingga ada yang memperoleh batuan berharga itu seberat tujuh kil0gram.

Baru saja dilap0rkan semalam dan hari ini Ker4jaan Pahang mengarahkan kegiatan melomb0ng ems di kawasan itu dihentikan serta-merta bagi memastikan kegiatan terbabit dapat dikwal sebelum menjadi lebih serius.

Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail berkata, tindakan tegas akan diambil bagi mengelakkan ker4jaan negeri kehil4ngan hasil pendapatan..

“Walaupun kegiatan melomb0ng em4s itu dilakukan di atas tanah milik sendiri, hasil mineral tertakluk kepada peraturan dan hak ker4jaan Pahang.

“Sebab itu saya minta mereka hentikan kegiatan itu untuk mengelak daripada dikenakan tindakan,” katanya memetik lap0ran dari Harian Metro.

Menurut laporan itu, ada penduduk yang memperolehi pendapatan lum4yan dengan hasil jualan ems berkenaan sehingga membeli kenderaan secara tunai.

Sumber: Kosmo Online, Harian Metro

Via the reporter

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! MH Network

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*