Neelofa, PU Riz muat naik nota luahan hati, beri gambaran seolah-olah suk4r fahami apa berlaku

SELEPAS men4fikan pelbagai tvduhan dan spekvlasi mengenai status hvbungannya dengan tun4ng iaitu Pencetus Ummah (PU) Riz, pengacara Neelofa kali ini memvat naik kata-kata semangat di Inst4story miliknya pada Isnin.

Dalam perk0ngsiannya itu, Neelofa seolah-olah memberitahu dia sendiri svkar memahami situasi yang sedang berlaku namun meletakkan sepenvh kepercayaan kepada Allah SWT dalam menentukan perj4lanan hidupnya.

“Ya Allah, kadang-kadang svkar untuk saya mem4hami apa yang seben4rnya mahu berlaku. Tetapi saya perc4yakan-Mu. Saya tahu kamu akan beri yang terbaik,” tulis pada nota tersebut dalam bahasa Inggeris.

Sebelum itu, PU Riz atau nama sebenar Haris Ismail turut memvat naik nota ringkas seakan-akan memberi bay4ngan kepada isu yang sedang h4ngat diperkatakan ini.

Menerusi kata-kata h1kmah yang dik0ngsi di Instastory itu, PU Riz meletakkan segala kepvtusan di tangan Allah dan yakin sesuatu isu akan dapat disel3saikan dengan berh1kmah.

Perk0ngsian kata-kata h1kmah di Inst4story PU Riz dan Neelofa.

“Dan ketahuilah Allah akan menyelesaikan segalanya, dengan cara yang kita tidak pernah bay4ngkan,” tulis pada nota ringkas itu.

Bagaimanapun, PU Riz mem4dam status itu selepas beberapa jam memuat naiknya.

Gara-gara muat naik itu, ntizen membuat and4ian pasangan ini seperti sedang berb4las status di Instastory masing-masing.

Spekvlasi mengenai st4tus hvbungan PU Riz dan Neelofa terus menjadi perbualan ntizen.

Lebih-lebih lagi, kedua-dua masih belum menjel4skan mengenai status hvbungan mereka.

PA Neelofa cari penyeb4r fitn4h yg cerita pasal minyak peng4sih, sudah nik4h dengan PU Riz

Foto: Buzzkini

Terdahulu hari ini, pembantu peribadi Neelofa iaitu Nadiah Khairuddin mencari wanita menggunakan nama Syamira Safiya yang dipercayai melemp4rkan tvduhan-tvduhan tidak berasas di laman sosial sehingga menjej4skan nama baik pasangan berkenaan.

Nadiah menerusi Instagram story pada Isnin, memuat naik foto dan meminta info daripada orang ramai yang mengenali wanita berkenaan agar tampil membantu pihaknya mengesan wanita itu.

Jika sesiapa ada maklumat boleh hubungi saya menerusi mesej peribadi

NADIAH

PA NEELOFA

“N0tis… kami meminta bantuan orang ramai untuk mencari dan mengesan l0kasi wanita ini.

“Jika sesiapa ada maklumat boleh hubungi saya menerusi mesej peribadi” tulisnya.

Pada Sabtu lalu, sebuah akaun Twitter dengan nama Syamirasafiya02 memuat naik paparan skrin mesej perbualan menceritakan k0nonnya Neelofa terkena m1nyak pengas1h dan sedang berub4t.

Individu tersebut menyeb4rkan f1tnah terhadap Neelofa dan PU Riz.

Menerusi perbualan itu juga mend4kwa bek4s pengacara MeleTOP itu memasukkan sejumlah wang ke akaun tun4ngnya atas tujuan tertentu.

Selain mend4kwa pasangan tersebut sudah berkahwin di Kelantan.

Bagaimanapun, pada malam Ahad, Neelofa tampil menerusi sebuah video men0lak tvduhan-tvduhan yang dianggap telah menjej4skan nama baik dan marvah keluarganya.

Manakala, mengulas mengenai status terkini hubungannya dengan PU Riz, Neelofa bagaimanapun sekadar memberi bay4ngan seolah-olah dil4nda b4dai.

Kisah mengenai hubungan Neelofa dan Pu Riz h4ngat diperkatakan ntizen selepas adik-beradik usahawan itu asyik berk0ngsi status berb4ur s1ndiran yang dipercayai ditujukan kepada PU Riz.

Pasangan itu meng1kat tali pertun4ngan pada 1 November lalu di kediaman keluarganya di Taman Tun Dr. Ismail, Kuala Lumpur.

(Video) “Kami Dlm Proses Cari Penyelesaian”- Nafi Sudah Kahwin, Ini Respon Neelofa Mengenai Hvbungan Bersama PU Riz

Terdahulu, selepas timbul pelbagai spekvlasi membabitkan hvbungan bersama tunangnya, Pencetus Ummah PU Rizz atau Muhammad Haris Mohd Ismail, Neelofa akhirnya tampil menjawab segala andaian orang ramai.

Menerusi satu kenyataan media, Neelofa yang memilih untuk tidak bercakap banyak mengenai status hvbungannya bersama PU Riz bagaimanapun menjelaskan yang dia belum berkahwin seperti yang tular di media sosial.

Sedang dalam proses berbincang

Mengulas lebih lanjut mengenai situasi semasa hvbungan mereka, Neelofa memaklumkan keluarganya dan keluarga penceramah tersebut sedang dalam proses perbincangan untuk menyelesaikan isu yang sedang timbul.

Menurut Neelofa dia lebih selesa perkara ini diuruskan oleh keluarga kedua-kedua pihak memandangkan dia dan PU Riz belum mempunyai apa-apa kaitan.

“Saya mohon kepada semua pihak untuk tidak terus menerima andaian berkenaan bulat-bulat dan mengambil masa sejenak untuk memahami ketidakwajaran tvduhan ini.

“Apa yang mampu saya katakan, keluarga saya dan keluarga kini dalam proses perbincangan untuk mencari titik penyelesaian.

“Bagi saya adalah lebih baik jika perkara ini diuruskan oleh keluarga kedua-dua belah pihak” jelasnya lagi.

Nafi terkena bu4tan m1nyak pengas1h & pindah wang ke PU Riz

Dalam pada itu Neelofa turut men4fikan andaian dan d4kwaan p4lsu dan k4rut yang kononnya dia digunakan oleh penceramah tersebut.

Malah Neelofa menyifatkan segala tvduhan tersebut adalah berat dan tidak berasas.

Mengulas mengenai isu minyak pengas1h, Neelofa menjelaskan ia adalah tidak benar sama sekali. Malah dia juga menafikan yang dia ada memindahkan sejumlah wang yang banyak kepada PU Riz.

“Cerita (minyak pengas1h) adalah tidak benar sama sekali. Sejujurnya, ia satu tvduhan yang amat berat. Alhamdulillah seperti yang anda lihat sekarang saya berada dalam keadaan baik, dan kesihatan yang terbaik.

“Saya menyangkal tvduhan tersebut (pindah wang ke PU Riz) dan perkara itu adalah tidak benar sama sekali” kata Neelofa lagi menerusi kenyataan sama.

Pengacara dan usahawan terkenal itu dalam masa sama turut memohon maaf kepada keluarganya dan keluarga PU Riz atas apa yang berlaku.

Neelofa dalam masa sama turut tampil menjelaskan perkara berkenaan menerusi satu perk0ngsian live di laman instagramnya .

“Saya perlukan d0a anda buat saya”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Neelofa (@neelofa)

Terdahulu, media sosial hangat memperkatakan mengenai status hvbungan di antara Neelofa dan PU Riz yang dikatakan berada dalam situasi yang tidak baik.

Semuanya difahamkan selepas penularan screenshot IG Story adik beradik Neelofa iaitu Noor Nabila, Athisha Khan dan Ameera Khan  seolah memberi bayangan ada sesuatu yang tidak kena di antara pasangan berkenaan.

Malah foto mer1sik PU Riz dan Neelofa yang sebelum ini dik0ngsikan mereka juga sudah dip4damkan daripada Instagram.

Namun beberapa sumber Astro Awani yang dekat dengan keluarga Neelofa pula menjelaskan bahawa masih terlalu awal untuk mengatakan bahawa hvbungan Neelofa dengan PU Riz sudah berakhir.

 

Sumber: mStar, Twitter, Buzzkini

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! MH Network

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*