Seorang B4yi P0sitif C0vid-19, Hasil Sias4tan Dijangk1ti Dari Orang Dewasa Yang Pulang Dari Negeri Zon Merah- PKD Kota Setar

Terkini, terdapat satu kes C0vid-19 mel1batkan seorang b4yi dilaporkan di negara ini yang mendapat jangk1tan oleh orang dewasa.

Menerusi kenyataan ringkas Unit Pendidikan Kesihatan PKD Kota Setar, hasil sias4tan mendapati b4yi berkenaan dijangk1ti oleh individu itu yang baru pulang dari negeri Zon Merah.

”Dukacita dimaklumkan, terdapat kes mel1batkan b4yi dan hasil sias4tan mendapati b4yi terbab1t dijangk1ti oleh orang dewasa yang pulang dari negeri Z0n Merah,” kata kenyataan.

Menurut kenyataan di ruangan komen, pihak Unit Pendidikan Kes1hatan PKD Kota Setar turut mend0akan agar b4yi tersebut sembvh daripada jangk1tan.

Pihaknya turut mengingatkan kepada ibu bapa yang lain agar tidak membawa b4yi kelu4r dan menghadkan jumlah kedatangan tetamu ke rumah.

 

Terdahulu, Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah, turut mer4yu individu yang berada di Zon Merah yang dikenakan Per1ntah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) agar tidak merentas daerah atau negeri bagi membendvng penul4ran C0vid-19 ke kawasan lain.

Katanya, keb1mbangan tersebut t1mbul berikutan ris1ko individu terbabit membawa v1rus berkenaan ke kawasan Zon Hijau sehingga mencetvskan klvster jangk1tan baharu.

Antara komen-komen ntizen

Bagi rentas bising, tak bagi rentas pun bising..

Sedih b4by pun kena..

 

Sumber: Unit Pendidikan Kesihatan PKD Kota Setar, Siakap Keli

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! MH Network

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*