“I love u my dear Lillahita’ala”- Tunang Luah Ucapan Cinta Terakhir Selepas Naim Ditemui

Sepatutnya sudah jadi suami isteri semalam, namun takdir Allah S.W.T. tiada siapa boleh mengh4lang. Itulah dugaan yang menimpa Fatin Nabilah Huda Ismail apabila b4kal suami mer4ngkap tunangnya telah dih4nyutkan 0mbak dalam kejadian di Pantai D’ Marang Village, Kelulut 2 hari lepas.

Terdahulu, Fatin dan Allahy4rham Naim Hariri Kamaruddin telah mengikat tali pertunangan pada bulan lalu selepas berkawan selama beberapa tahun.

"I Love U Lillahita’ala" - Tunang Luah Ucapan Cinta Terakhir Lepas Naim Ditemui 2

Mayat bakal pengantin ditemukan - Utusan Digital

“Rehatlah Naim, Anak Syurga Mak Long,”- Noraniza Idris Titip D0a Buat Anak Saudara M4ngsa Lem4s

Foto: Siakap Keli

M4yat m4ngsa lem4s, Allahy4rham Naim Hariri Kamaruddin telah ditemukan terd4mpar di Pantai Alur Tuman pada pagi tadi selepas dilap0rkan h1lang sejak Jumaat lalu.

Pem3rgiaannya itu pasti sangat dir4sai oleh ahli keluarga terutama apabila dia sepatutnya melangsungkan perkahwinan bersama tunangnya semalam.

Turut berdvka ialah penyanyi, Noraniza Idris, yang merupakan ibu saudara kepada Allahy4rham Naim Hariri.

Menerusi kiriman di Instagram miliknya sebentar tadi, Noraniza men1tip d0a buat anak saudara kesayangannya itu.

Rehatlah wahai anak syurga Mak Long

Rehat lah naim, anak syurga Mak Long..lepas kan lel4h dunia, kami redha dengan pemergian kau.

Terima kasih atas segala keringat, ilmu dan nasihat naim pada setiap client yg memerlukan khidmat terapi mu sepanjang bersama.

Sesungguhnya ramai s4ksi dunia ni melihat kebaikan, kes4ntunan dan bvdi pekertimu anak. Semoga syurga tempat mu, Naim.

Hari ni walau berat, kami terima hanya j4sad kau yang tak berny4wa laut pulangkan. Rehat lah wahai anak syurga Mak Long , moga kita bertemu disyurga Allah kelak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Noraniza Idris (@noraniza_idris)

Alhamdulillah.. M4yat Naim Hariri akhirnya ditemukan

Terdahulu, m4yat Naim Hariri yang dilap0rkan h1lang sejak Jumaat lalu ditemukan lem4s di Pantai Alor Tuman, di sini.4mpar kira-kira tiga kilometer dari l0kasi m4ngsa dilap0rkan h1lang.

Ketua Polis Daerah, Deputi Superintendan Mohd Zain Mat Dris berkata ketika beliau melakukan r0ndaan telah mengesan satu 0bjek terd4mpar di tepi pantai.

“Pada jam 8.55 pagi tadi, kami telah jumpa m4yat lelaki yang terd4mpar lebih kurang tiga kilometer dari pos kaw4lan tempat kejadian dan saya telah memangg1l ayah m4ngsa.

“Beliau telah mengec4m m4yat yang ditemvi itu milik anaknya berpandukan beberapa identiti yang ada pada j4sad, dan sekarang ini m4yat sedang diper1ksa pihak f0rensik,” katanya.

Beliau berkata m4yat mangsa ditemui dalam keadaan sempurna di atas pasir pantai.

Jen4zah Naim Hariri dibawa naik pada jam 10.10 pagi tadi.

Katanya, m4yat m4ngsa dibawa ke Unit F0rensik Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) Kuala Terengganu untuk t1ndakan l4njut.

Pada Jumaat, hasrat seorang lelaki untuk menamatkan zaman bujangnya tidak kes4mpaian selepas dikhu4tiri lem4s di Pantai Kelulut.

M4ngsa Naim Hariri Kamaruddin dikatakan ditar1k 0mbak ketika mandi dalam kejadian kira-kira jam 6.40 petang Jumaat.

Kenduri diteruskan walau tiada pernik4han…jadi majlis doa selamat

Susulan kejadian itu, kedua-dua belah pihak keluarga reda dengan takdir yang men1mpa bakal mempelai ini. Malah kenduri juga tetap diteruskan kerana ramai tetamu sudah datang sejak 10 pagi semalam namun telah ditukarkan ke majlis d0a selamat.

Selain pelamin, khemah, makanan, cenderahati termasuk buku catatan kehadiran tetamu juga sudah siap tersedia. Tinjauan pihak media semalam turut mendapati keluarga Fatin termasuklah bapanya iaitu Ismail Awang dilihat tenang melayan tetamu yang mengucapkan t4kziah atas tr4gedi tersebut.

"I Love U Lillahita’ala" - Tunang Luah Ucapan Cinta Terakhir Lepas Naim Ditemui 4

"I Love U Lillahita’ala" - Tunang Luah Ucapan Cinta Terakhir Lepas Naim Ditemui 5

 

I love u lillahita’aladear dah selamat di sana, tinggal sayang dekat sini untuk teruskan hidup

"I Love U Lillahita’ala" - Tunang Luah Ucapan Cinta Terakhir Lepas Naim Ditemui 8

Menerusi laman Twitter, wanita berusia 27 tahun berkenaan turut berk0ngsi kedvkaan mengenai Allahy4rham Naim Hariri yang jas4dnya ditemukan di pesisir pantai Kampung Alur Tuman, Terengganu, pagi tadi.

Selain menyatakan perasaan cinta yang tak berpenghvjung, Fatin turut berterima kasih kepada semua pihak yang mengirimkan d0a atas pemergian meny4yat hati tersebut.

"I Love U Lillahita’ala" - Tunang Luah Ucapan Cinta Terakhir Lepas Naim Ditemui 7

 

Sumber: Twitter ftnhudaismail, Kisah Dunia, Sinar Harian, BERNAMA, Awani

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! MH Network

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*