(Video) Tular Guna Perkataan Kes4t Dalam Mesyuarat, CEO TH Properties M0hon Maaf

Baru-baru ini tular perk0ngsian video di media sosial yang memaparkan seorang lelaki dan dikatakan sebagai CEO salah sebuah syarikat terkemuka melemp4rkan kata-kata kes4t dan kvrang s0pan ketika sedang bermesyuarat.

Antara perkataan yang digunakan adalah seperti cel4ka kamu dalam Bahasa Inggeris yang mervjuk kepada perbincangan mereka dalam mesyuarat berkenaan yang dir4kam dan kemudiannya dik0ngsikan kembali netizen.

Bukan sahaja dik0ngsikan malah sem4kan yang dibuat netizen juga mendapati individu berkenaan yang menggunakan perkataaan kvrang s0pan ketika bermesyuarat itu adalah berkait dengan syarikat TH Properties.

Mengambil maklum mengenai penyeb4ran video tersebut, pihak syarikat TH Properties Sdn. Bhd pada semalam akhirnya mengeluarkan satu kenyataan untuk menjel4skan mengenai perkara berkenaan.

Menurut kenyataan berkenaan, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, Encik Damanhuri Mahmod yang dir4kam dalam video berkenaan dilap0rkan telah mem0hon maaf atas t1ndakannya sebelum ini.

“Perl4kuan saya tidak mencerm1nkan nilai syarikat dan saya m0hon maaf. Kami akan berusaha untuk berub4h ke arah yang lebih p0sitif untuk mewvjudkan persekitaran kerja yang lebih harm0ni bagi warga TH Properties”.

– Damanhuri Mahmod

Pihak mereka juga pada masa sama turut menyatakan kekes4lan dengan pengambilan dan penul4ran video berkenaan di media sosial.

Ini kerana menurut mereka, mesyuarat berkenaan mem4parkan perbincangan mesyuarat dalaman pengurusan syarikat.

“TH Properties kes4l dengan pengambilan dan penyeb4ran video mesyuarat yang hanya melibatkan kakitangan pengurusan terpilih ini kerana jelas bertentangan dengan polisi syarikat,” jelas kenyataan berkenaan.

Terdahulu, satu video yang tular di media sosial berdurasi 2:55 itu, Encik Damanhuri Mahmod mengeluarkan kata-kata kes4t dipercayai ditujukan kepada k0nsultan kejuruteraan seperti f**k you, f**king id1ot, but*h, pu****k, dan pale but**.

Video itu dinaikkan oleh pengguna facebook bernama Nabeel Naqie IV dan setakat ini mendapat 1800 perkongsian.

 

Kenyataan Akhbar TH Properties berkenaan video tular

 

Sumber: The Vocket, TH Properties, Facebook

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! MH Network

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*