Seminggu lvmpuh sebelah muka, Faye Kusairi sel4mat bers4lin bayi perempuan

Baru-baru ini, pelakon Faye Kusairi yang sarat hamil telah mengejvtkan orang ramai apabila dia dikhabarkan diser4ng Bell’s P4lsy dengan keadaan lvmpuh sebelah muka sewaktu sedang memberus gigi.

B1mbang terhadap apa yang menimpa pelakon drama Istikharah Cinta itu, peminat tidak berhenti berdoa agar dia diberi kesembvhan dan urusan kel4hirannya dipermudahkan kelak.

Rupa-rupanya pada Ahad lalu, pelakon berusia 33 tahun itu telah sel4mat mel4hirkan seorang bayi perempuan yang sihat dengan memuat naik posting terbaru di Instagram hari ini.

Alhamdulillah, saya sel4mat mel4hirkan anak perempuan kami pada hari Ahad lepas. Syukur ke hadrat ilahi juga, saya dan baby berada dalam keadaan sihat,

“Terima kasih buat semua yang tak pvtus-pvtus d0akan kebaikan dan kesihatan saya berkenaan Bell’ s P4lsy selama beberapa hari ini,”

I will share gambar baby soon bila sudah betul2 bersedia ya? Buat masa ni, izinkan saya dan baby berehat dan gain back my energy during these few days berp4ntang.

Thank you all for your support, love, respect and kindness. ujar Faye Kusairi dalam posting tersebut.

Faye bersyukur atas berkat d0a dan sokongan peminat, urusan kel4hirannya telah dipermudahkan walaupun dalam proses untuk sembvh.

“Saya akan cuba update perkembangan saya dan keadaan saya berpantang nanti,” katanya lagi.

Buat masa ini, Faye sedang berehat dan berp4ntang di rumah untuk mengembalikan tenaganya semula selepas mel4hirkan bayi.

Dia turut menyatakan hasratnya untuk berk0ngsi gambar bayinya kepada para peminat apabila sudah betul-betul bersedia kelak.

Terdahulu, Faye berkahwin dengan suaminya yang juga pengarah Azmi Hatta pada 9 April 2017 dan mempunyai seorang cahaya mata lelaki sebelum ini.

Lvmpuh sebelah muka, Faye Kusairi sentiasa p0sitif untuk cepat sembvh – “Jangan ri4k dengan muka yang cantik”

Lumpuh Sebelah Muka, Faye Kusairi Muhasabah Diri

Terdahulu, media melaporkan pelakon Faye Kusairi diser4ng Bell P4lsy yang menyebabkan kelvmpuhan pada sebahagian wajahnya pada Jumaat lalu, pelakon Faye Kusairi memberitahu keadaan kesihatannya kini semakin baik selepas menjalani beberapa siri r4watan.

Menerima uj1an itu dengan hati terbuka, Faye atau nama sebenarnya Dayangku Faratiwan Adnil Awang Kusairi, 33, berkata dia sentiasa berfikiran p0sitif dan meminta peminat tidak berasa b1mbang dengan keadaannya itu.

“Saya nak kongsikan yang saya sihat walafiat. Tak mvrung, tak ada fikirkan neg4tif, masih buat r4watan dan senaman serta makan ubat yang disarankan oleh pihak hospital terutamanya doktor saya.

“Jangan risau ya semua, saya tak d0wn. Saya tak mvrung. Saya tak sed1h malah bersyukur diberi rezeki ini untuk sentiasa tahu yang Allah SWT sayangkan saya sebab itu dia bagi saya pengalaman ini untuk sentiasa muhasabah diri.

“Kepada yang mengalami masalah sama seperti saya, saya harap korang jangan sed1hlah ya. Sentiasa positif macam saya, ada yang sembvh cepat, ada yang sembvh lambat. Pokok pangkalnya, kita akan sembvh jika kita stay p0sitif dan rajin berusaha memperbaiki diri. InsyaAllah,” katanya menerusi Instagram pada Jumaat.

Perkongsian Faye di Instagram menarik perhatian pengikut.

Pada Jumaat lalu, Faye dikej4rkan ke hospital selepas mendapat ser4ngan Bell P4lsy iaitu kelvmpuhan ot0t muka.

Bell P4lsy merupakan sejenis kelvmpuhan pada sebahagian muka kerana s4raf atau ot0t muka berhenti berfvngsi. Antara simpt0ms lazim akibat penyak1t berkenaan adalah muka seng3t sebelah terutama mata dan mulut tidak sim3tri.

Dalam pada itu, Faye turut mem0hon maaf kerana tidak memb4las mesej yang dihantar oleh rakan-rakan dan peminat kerana perlu berehat berikutan keadaannya kini yang sedang sarat meng4ndung.

Saya belum sempat nak b4las satu-satu sebab memang banyak dan saya sedang berehat menunggu hari untuk bers4lin.

FAYE KUSAIRI

PELAKON

“Saya nak minta maaf kepada semua yang ada DM saya, komen di Instagram saya dan mana-mana media sosial yang repost perkongsian saya tentang keadaan sebelum ini.

“Saya belum sempat nak b4las satu-satu sebab memang banyak dan saya sedang berehat menunggu hari untuk bers4lin. Harap semua faham dan saya nak anda semua tahu yang saya dah baca DM anda termasuklah perkongsian cerita pengalaman anda menghadapi Bell P4lsy ni.

“Syukur Alhamdulillah… rakan-rakan dan famili yang mesej saya ambil berat tentang saya, terima kasih sangat-sangat,” ujarnya.

Faye bersama suami Azmi Hatta dan anak mereka, Alif Azmi.

Sementara itu, Faye berkata dia turut menerima banyak mesej daripada pengikut yang mend3rita penyak1t sama dan mahu mendapatkan nasihat serta panduan untuk cepat pvlih.

“Saya perasan ramai DM mengatakan mereka pernah dan sedang menghadapi Bell Palsy ini. Ada yang berkongsi tips akupuntur. InsyaAllah saya akan cuba!

“Saya kongsi video ini sebab saya sed4r betapa r1saunya orang ramai terhadap kondisi saya sekarang dan mungkin boleh bantu naikkan keyakinan kepada yang mengh1dapinya. Jangan risau sangat, jangan str3s! Percaya diri kita akan sembvh dan jangan berhenti untuk berusaha.

“Selagi berny4wa, kita positifkan diri untuk terus sembvh. Jangan m4lu dengan keadaan kita. Sama juga jangan riy4k bila kita diberi rezeki kesihatan yang m4ntap, body yang mantap, muka yang cantik dan sebagainya. Sentiasalah bersederhana!.

“Saya akan cuba kongsi lebih video dan perkembangan tentang saya ya kalau larat… maklumlah dah nak masuk 39 minggu keh4milan,” katanya.

 

Sumber: Instagram Faye Kusairi, OMM, mStar

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! MH Network

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Be the first to comment on "Seminggu lvmpuh sebelah muka, Faye Kusairi sel4mat bers4lin bayi perempuan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*