Svspek panas b4ran, tertek4n, p0sitif sy4bu… direman 5 hari – Polis

Subang Jaya: Lelaki yang men1kam anak perempuannya berusia 18 bulan hingga p4rah di Taman Puchong Permai di sini, semalam dipercayai mengalami tek4nan perasaan selepas berp1sah dengan isteri.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Abd Khalid Othman berkata, svspek yang juga pekerja kedai aksesori kenderaan berusia 27 tahun itu dikatakan bercer4i dengan isterinya menyebabkan dia mengalami tek4nan perasaan.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Abd Khalid Othman

“Hasil uj1an sar1ngan awal air kenc1ng dilakukan terhadap svspek mendapati dia p0sitif dd4h methmphetm1ne,” katanya ketika ditemui di Subang Perdana di sini, hari ini.

Abd Khalid berkata, dalam pada itu m4ngsa dipindahkan dari Hospital Serdang ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk menjalani pembed4han, malam tadi.

“M4ngsa dilaporkan dalam keadaan stabil selepas sel4mat menjalani pembed4han di HKL, namun masih ditempatkan di Unit Raw4tan Rapi (ICU) hospital berkenaan.

“Svspek kini direm4n selama lima hari bermula hari ini hingga 17 Disember ini bagi membantu si4satan mengikut S3ksyen 326 K4nun Kes3ksaan,” katanya.

Sementara itu, seorang jiran berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 petang itu, dia mendengar bunyi ketvkan kuat pada dinding rumah svspek di flat berkenaan sebelum melihat nenek m4ngsa mvndar-m4ndir di hadapan rumah.

Wanita yang hanya mahu dikenali sebagai Azie, 30-an, berkata, ketika kejadian dia bersama anak-anaknya sedang menonton televisyen sebelum terdengar bunyi ketvkan kuat pada dinding dari rumah sebelah.

“Pada mulanya, saya mengingatkan bunyi itu adalah bunyi jiran sedang bertuk4ng. Namun tidak lama kemudian, saya melihat jiran (ibu svspek) dalam keadaan pan1k di luar rumahnya.

“Dia (jiran) memaklumkan anak lelakinya meng4muk lalu mengh4launya keluar rumah sebelum mengunci pintu dari dalam. Ketika itu, dia tidak memaklumkan apa yang berlaku sebenarnya (kejadian t1kam).

“Beberapa minit kemudian, anggota polis serta bomba datang dan meminta lelaki itu membuka pintu, namun dia enggan menyebabkan pihak polis terpaksa memec4h pintu rumah berkenaan,” katanya ketika ditemui di rumahnya.

Azie berkata, polis kemudian men4han lelaki berkenaan dan membawa bayi berkenaan yang dalam keadaan berlvmuran d4rah keluar dari rumah.

“Saya mengenali keluarga itu selepas tinggal di sini sejak tiga tahun lalu. Saya difahamkan b4yi berkenaan tinggal bersama bapanya selepas lelaki itu bercer4i dengan isterinya kira-kira dua tahun lalu.

“Sepanjang tempoh itu, b4yi berkenaan dijaga oleh neneknya. Ibu svspek ada memberitahu bahawa anaknya menjadi p4nas b4ran selepas bercer4i dengan isterinya,” katanya.

(Video) Pvnca Kanak2 Ditik4m Bapanya Dikenal Pasti. Tak Ada H4ti Pervt Langsvng!

Terdahulu, media melaporkan seorang knak-knak prmpuan terburraai ussus ditlkam bapa kndungnya dalam kejadian di tingkat 4, Flat Puchong Permai di sini hari ini.

LeIaki berusia 27 tahun itu mengamvk sebelum menlkam anak prmpuannya yang berusia 18 buIan pada pukul 3.45 petang.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya Asisten Komisioner Abd Khalid Othman berkata, kejadian dipercayai berlaku pada 4 petang ketika m4ngsa dan svspek berada di rumah.

KELAR-BAYI-02

Dit1kam bapa sendiri guna pis4u pem0tong roti

Menurutnya, anggota polis yang bertugas di kaunter advan Balai Polis Bukit Puchong menerima panggilan kira-kira 4.30 petang dari anggota Unit Rondaan Bermotosikal (URB) mengenai kejadian itu.

“Panggilan disy4ki dari j1ran rumah m4ngsa meng4du ada kejad1an svspek meng4muk dan men1kam anak perempuannya di bahagian pervt menggunakan p1sau,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Lelaki itu juga dipercayai kvrang s1uman.

“Svspek yang berusia 27 tahun dikatakan mengamvk secara t1ba-t1ba dan bert1ndak menik4m anak perempuannya itu.

“Bertlndak atas makIumat, pihak p0Iis berjaya membrkas sspek yang bkerja sebagai pemasang Iapisan filem sebelum mermpas plsau pt0ng roti digunakan untuk mnlkam mngsa.

Kanak-kanak 18 bulan terburai perut ditikam bapa sendiri

Svspek dipercayai berada dalam pengrvh d*d4h

Menurut sumber, hasil slasatan awaI mendapati sspek tertek4n selain diprcyai berada dalam pngruh ddah.

Abd Khalid berkata, ujian sar1ngan awal air k3ncing akan dilakukan bagi memeriksa sama ada svspek p0sitif d*d4h atau sebaliknya.

“Kanak-kanak berkenaan kini menerima r4watan di Hospital Serdang dan dilaporkan berada dalam keadaan stabil.

“Polis juga mer4mpas sebilah pis4u pem0tong roti yang digunakan untuk men1kam m4ngsa,” katanya.

Bapa mengamuk sebelum tikam anak kandung - Kosmo Digital

“Mngsa difahamkan tinggaI bersama svspek, n3nek dan d4tuknya selepas ibunya diprcayai menghIangkan diri sebaik sahaja dia diIahirkan.

Sebelum itu, tular video berdurasi 30 saat yang mem4parkan svspek dit4ngkap dan dibawa turun dalam keadaan dipeg4ng k4ki dan t4ngan oleh tiga anggota polis menvruni tangga.

 

Sumber: HMetro, Utusan Online, Malaysia Gazette

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! MH Network

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*