“Siapa paling ‘King’ di KL ni?”- Pertembvngan Keluarga2 G4ngster KL Bakal Meletus Dlm KL G4ngster Underworld 2!

Happy ending. Apa itu happy ending? Di dalam ‘kamus’ series KL G4ngster Underworld, nampaknya perkataan happy ending ini memang tiada makna sama sekali.

Sekurang-kurangnya, buat Shah ia mungkin bukanlah happy ending yang dia mahukan tetapi ia adalah satu permulaan kepada dunia baru yang bakal dia tempuh bersama Elina dan anak mereka dalam KL G4ngster Underworld musim kedua (KLGU S2) ini.

Kalau musim satu pun dah macam-macam drama dan pembn0han, musim kedua mesti lagi mantap kan?

Mr Siva dibn0h petanda ‘per4ng baru’ akan datang? 

Yass tekaan korang memang betul sebab selepas kem4tian Ayah Zan, Shah sebagai pewaris keluarga g4ngster Kampung Baru kini mengambil alih jawatan ketua g4ngster tersebut dan memulakan tanggungjawabnya dalam tempoh setahun tanpa anc4man.

Walau bagaimanapun pertemuan tujuh ketua g4ngster yang diatur oleh Mr Siva, Ketua G4ngster Brickfields berakhir trag1s apabila Mr Siva sendiri tak h4dirkan diri kerana dia dibn0h dengan kep4lanya dipancvng dan digantvng di jambatan dekat jalan raya! Uish gil4lah…

Kat sini kita boleh tengok ramai ye muka-muka baru yang mula men0njolkan diri. Macam Ketua G4ngster Bangsar. Keith Foo! 

Pembn0han Mr Siva menimbulkan kembali ura-ura mengatakan ada ‘per4ng baru’ yang bakal berlaku tambahan pula sekarang ni Madam Wong macam ada problem je dengan ‘bisnes’ Golden Triangle yang menjadikan KL sebagai hub mereka.

Sementara itu, Adi yang dahulunya orang kanan Shah pula telah diangkat menjadi Ketua G4ngster Cheras menggantikan kekosongan Tauke. Tapi di malam ‘sarung baju’ tu ada dua perkara besar yang dah berlaku!

 

Girl power yang meng4ncam & Shameen dapat ‘dejavu’ pasal Tauke? 

Nampaknya dalam season ni, bukan Madam Wong je girl power yang menyerlah. Kemunculan Suri, adik Mr Siva yang mencari pembn0h abangnya juga boleh t4han hebat.

Itu belum lagi Liyana yang sempat ‘berg0coh’ dengan Shah dan watak gadis misteri yang menjadi pembn0h kepada Mr Siva. Siapa agaknya dia dan apa pulak kaitannya dengan semua yang terjadi ni? Yang paling penting, kita mesti nak tahu siapa yang arahkan dia membn0h dan untuk apa?

Dalam pada tu, Shameen, kembar si Shah masih lagi tr4uma dan asyik dilanda mimpi bvruk tentang Tauke yang kononnya masih hidup. Tapi… bukan ke Tauke dah M4TI? 

Apa-apapun yang buat min berdeb4r-deb4r ni, jadi ke majlis kahwin Shah dan Elina? Macam ada ‘sesuatu’ yang bakal memvsnahkan hari bahagia mereka. Rasa-rasanya korang pun dapat agak siapa… 

 

Musim Kedua rungkai lebih banyak m1steri 

Recap sikit apa yang berlaku kat KL G4ngster: Underworld musim pertama, series ini apa yang admin boleh katakan ia agak dark dan lebih brut4l.

Ia bermula dengan kisah ahli k0ngsi gelap Kampung Baru bernama Shah yang jatuh cinta dengan Elina, ‘ibu ayam’ milik ketua g4ngster Cheras, plot ni kemudian membawa kepada perb4lahan dan per4ng besar di antara geng k0ngsi gelap yang lain.

Endingnya juga agak mendeb4rkan bila semuanya disangka indah dan happy ending buat Shah tapi last-last Ayah Zan pulak m4ti kena bn0h.

Bagi musim kedua pula, kisahnya lebih fokus kepada siapa key players di Kuala Lumpur yang masih ramai tak tahu dengan lebih mendalam. Ada tujuh kumpulan g4ngster yang menguasai KL dan setiap satunya ada kehebatan serta m1steri yang tersendiri.

Malah 0rigin disebalik 0tai seperti Madam Wong, Ayah Zan dan beberapa watak yang sering disebut-sebut dalam musim ini dan musim lepas juga boleh korang ikuti di series prequel KLGU: Bangkit Berkuasa. Dari situ baru korang tahu power ke tak power Madam Wong ni! 

Bagi korang yang baru nak follow series ni, nampaknya korang kenalah ulang kaji semula dari filem KL G4ngster 1 dan 2 yang mengetengahkan watak Malek sebagai bekas ketua g4ngster yang ingin mulakan hidup baru selepas keluar dari penj4ra. Tapi hidupnya sentiasa tak tenang sebab sering diganggu oleh kumpulan g4ngster lain dek kerana d0sa-d0sa s1lam.

Dah macam Star Wars dengan Games of Thrones pulak ye min rasa. Nah admin kasi timeline khas yang korang boleh follow dari awal hingga akhir pasal francais KL G4ngster ni.

So dah rasa membu4k-bu4k nak tonton KL G4ngster Season 2?


Sumber: My Infotaip

Apa lagi, jom tonton di WeTV secara percuma kalau tak nak terlepas nak tengok G4ngster dan taiko-taiko kita beraksi!

Jangan nanti g1git jari je kalau krik krik orang lain sembang pasal universe KL G4ngster ye. 

 

Sumber: Lobak Merah

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! MH Network

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Be the first to comment on "“Siapa paling ‘King’ di KL ni?”- Pertembvngan Keluarga2 G4ngster KL Bakal Meletus Dlm KL G4ngster Underworld 2!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*