P4rah ditemb4k penyelvdup, anggota PGA disambut bak wira keluar dari hospital

Anggota Pasukan Gerakan Am (PGA) Sarjan Norihan A/L Tari, 39 yang mengalami keced3raan p4rah selepas ditemb4k di pos sempadan Malaysia-Thailand pada 23 November 2020 telah dibenarkan kelvar dari hospital pada hari ini.

Pada hari kejad1an, Koperal Norihan dan seorang lagi anggota PGA, mend1ang Koperal Baharuddin Ramli, 54 telah ditemb4k oleh penyelvdup sehingga mengak1batkan Koperal Baharuddin terk0rban.

Keluar hospital hari ini

Menerusi perkongsian laman Facebook Batolian 3, Gerakan Am, Koperal Norihan yang dibenarkan keluar daripada wad pada hari ini telah dis4mbut sebagai seorang wira apabila Pegawai Pemerintah Batalion 3 PGA, Ydh Supt Rosman bin Kasman  bersama Pen Pegawai Pemerintah, Dsp Mazian bin Zainal  serta pegawai-pegawai kanan dan anggota Batalion 3 PGA hadir ke kem tersebut bagi menunggu dan menyambut kepulangan Sarjan Norihan.

Disambut bak wira

Ketibaan masuk kenderaan yang membawa Sarjan Norihan telah disambvt dengan lamb4ian dan s0rakan sel4mat pulang “wira negara” oleh w4rga Batalion 3 PGA yang menunggu dikiri dan kanan jalan.

Selain daripada itu, penyerahan Bendera Malaysia sebagai simb0lik pengh0rmatan atas penjvangan Sarjan Norihan dalam mempert4hankan ked4ulatan negara  juga dilakukan.

Seterusnya persembahan Tarian Perang oleh Platun Tracker Batalion 3 PGA telah dipersembahkan sebagai tradisi Senoi Praaq bagi menyambut ketibaan Wira Negara.

B4lu mend1ang Koperal Baharuddin diberi sumbangan

Selain daripada itu, majlis tersebut turut memberikan sumbangan kepada b4lu mend1ang Koperal Baharuddin yang telah keh1langan suami tercinta ketika sama-sama mempert4hankan negara dalam kejadian yang berlaku di sempadan.

Diakhir perkongsian tersebut, pihak Batalion 3 memaklumkan akan sentiasa mengingati dan menghargai sumbangan kedua-dua Wira Negara ini selama-lamanya dan kebaj1kan keluarga mereka akan sentiasa diberi perhatian.

 

Sumber: Batalion3, Pasukan Gerakan Am, OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! MH Network

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*