Pernah Berlakon Filem Senario Babak Kej4r Mengejar Dalam Estet, Pelakon CD Rahman MninggaI Dunia

“Perginya seorang anak seni berbakat tanah air, Innalillahi wainnahilaihi rojiun.. “Salam takziah diucapkan buat keluarga pelakon berbakat Allahyrham CD Rahman,”

Demikian perkongsian di Facebook, Malaysiaku Dulu Dulu yang memaklumkan pemergian seorang pelakon, CD Rahman yang meraih perhatian ramai.

Allahyrham CD Rahman dikhabarkan telah meninggI dnia pada petang Khamis (3 Disember 2020) akibat faktor kesihatan.

Bagi yang tidak mengenali, Allahyrham merupakan seorang anak seni yang berbakat besar dalam industri perfileman negara kita.

“Admin cukup minat dengan lakonan Allahyrham CD Rahman ini dan paling tak boleh lupa sewaktu Allahyrham berlakon dalam filem Senario”

Babak kej4r mengej4r dalam estet pastinya yang paling diingati ramai

“Babak kej4r mengej4r kat dalam estet tu memang kelakar giler, watak Allahyrham dalam filem itu dan kata-kata arwh dalam filem itu yang masih admin ingat, “Kalau setuju kasi jatvh you punya kep4la..!!

“Al-Fatihah buat Allahyrham CD Rahman”, tulis Malaysiaku Dulu Dulu.

Comel Bak Artis Korea! Anak Zulkifli M. Osman, Falla Zully Jadi Penyanyi

Sementara itu, berita tentang pemergian Allahyrham turut dik0ngsikan oleh penerbit dan pengarah filem, Dato’ Zulkifli M. Osman di Instagram beliau dua hari lalu.

Selain meminta orang ramai mend0akan arwh, Zulkifli turut memberitahu Allahyrham CD Rahman merupakan adik angkatnya.

“Adik angkat sy CD Rahman baru meninggI pada petang ini (Khamis). Berikan lah sedekah fatihah pada arwh bagi sesiapa yang mengenali beliau.

“Semoga kita ketemu di alam yang lain, Raman. Berehatlah selepas kamu pen4t melalui pengalaman hidup kamu dalam dunia ini. Al Fatihah”

Reaksi wargamaya

Sementara itu menerusi ruangan komen, rata-rata peminat mninggalkan komen masih mengingati arwh dan mengimbau semula babak-babak lakonan arwh.

Meskipun terdapat segelintir yang terkejut kerana menyangkakan CD Rahman berbangsa lndia kerana berkulit gelap, namun mereka tetap menghorm4ti arwh yang pernah menghiburkan orang ramai menerusi lakonannya yang kelakar.

“Dalam gerak khas jadi pengedar d*d4h yang p#ndan… Walau pendek je scene dia tapi tetap diingati,” tulis Izhar

“Moto rey moto rey..tu yang paling antare best dialog abe nih…ingat h1ndu dulu…Al fatehah buat brader CD Rahman…Innalillah” komen Syafik

“Teringat lakonan arwh dalam filem Aziz m Osman (Baginda) dia jadi Ravi …best filem ni, kisah budak-budak kolej mak dia tak bagi main bola tampar sampai cikgu pi rumah cakap dengan mak dia, cikgu dia jalil hamid. Semoga arwh bersama para mukmin,” kongsi Sam.

 

Bagaimanapun, admin sedikit r4lat apabila membuat carian mengenai pemergian CD Rahman dan langsung tidak menjumpai apa-apa berita berkaitan kem4tian arwh meskipun sudah 2 hari arwh pergi.

Takziah buat keluarga arwh dan semoga r0h arwh ditempatkan di kalangan orang beriman dan beramal soleh.

 

Sumber: FB MALAYSIA KU DULU DULU, IG Dato’ Zul M.Osman, Asiakini

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! MH Network

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Pernah Berlakon Filem Senario Babak Kej4r Mengejar Dalam Estet, Pelakon CD Rahman MninggaI Dunia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*