(Video) Adik Wanie Tampil B0ngkar Tentang Datuk Alif Syukri Buatkan Netizen Terkejvt

Seorang gadis yang pernah tular sebelum ini kerana mengalami masalah berat badan mencec4h hampir 300 kilogram (kg) tamp1l membuat pended4han dan tvntutan terhadap seorang jutawan kosmetik atas tvduhan ter4ni4ya dan diman1pulasi.

Gadis itu, Nurul Airawani Nazira Ibrahim atau lebih dikenali sebagai Wani Comel, 23, mend4kwa dirinya seperti dit1pu selepas tidak mendapat sebarang faedah dan bay4ran seperti yang dij4njikan.

Seperti yang diketahui ramai, usahawan terkenal Datuk Aliff Syukri telah tampil untuk membantu gadis berkenaan dalam usaha untuk menurunkan berat badan.

Aliff Syukri Archives

Sebelum ini rata rata netlzen percaya bahawa Wanie berjaya berjalan disebabkan oleh produk kuruss Dato Aliff Syukri.

Hari ini semuanya terb0ngkar, Wanie telah membuat satu sidang media untuk memberitahu bahawa diri dia telah dianlaya oleh pihak Dato Aliff Syukri.

Menurut Wani, dia telah didatangi seorang usahawan kosmetik sekitar Ogos tahun lalu untuk melantik dirinya sebagai dvta sebuah pr0duk pel4ngsingan badan tetapi saya perlu menj4lani pemb3dahan pada bahagian pervt terlebih dahulu.

“Selepas menjalani pembedahan di sebuah pusat perub4tan di Kuala Lumpur pada Ogos 2019, saya telah didatangi pihak usahawan tersebut untuk men4ndatangani k0ntrak.

“Bagaimanapun saya tidak diberitahu dengan jel4s tentang kandungan k0ntrak tersebut tanpa mengetahui isi kandvngannya,” katanya ketika ditemui pada satu sidang akhbar sebentar tadi.

Ujarnya lagi, selepas selesai menjalani pembed4han b4riatr1k tersebut, segala urusan melibatkan r4watan svsulan dilakukan sendiri olehnya tanpa diberikan wang pemb1ayaan yang dijanjikan.

WANI COMEL (kanan) bersama peguamnya (tengah) menvnjukkan lap0ran polis bersama k0ntrak perjanjian yang diberikan seorang utawan kosmetik tanah air.

Tambah gadis berasal dari Jerantut, Pahang itu, segala rek0d kes1hatan selepas dia menjalani pembed4han bagaimanapun dipeg4ng pihak usahawan tersebut dan dia tidak mengetahui status serta t1ndakan lanjvt yang perlu dilakukan.

“Saya memikirkan soal keluarga kerana pihak usahawan itu telah berjanji akan membantu saya dari segi kew4ngan.

“Bagaimanapun saya tidak menerima sebarang bentuk bantuan seperti yang telah dij4njikan. Lebih menyed1hkan apabila saya cuma menerima ‘upah’ kvrang daripada RM1,000 selepas terl1bat dengan penghasilan k4ndungan video tentang pr0duk pel4ngsingan b4dan,” katanya.

Pada sidang akhbar tersebut, Wanie turut memberitahu bahawa dia terp4ksa membuat lap0ran polis untuk menjam1n kesel4matan diri selepas didatangi wakil usahawan itu dalam keadaan m4rah dan telah meng0yakkan k0ntrak yang telah ditandat4ngani.

“Saya telah dim4rahi hanya kerana telah menerima bantuan daripada pihak lain,” ujarnya.

WANI tidak dapat men4han air matanya pada sidang akhbar mended4hkan peng4n1ayaan dan pel4nggaran k0ntrak seorang jutawan kosmetik popular terhadap dirinya di Faroz Cafe, Taman Tun Dr Ismail hari ini.

Tampil membuka mulut, Wani yang turut ditemani peguam, Haziq Aizuddin Subhi berkata, dia ingin menvntut p4mpasan dan habvan yang telah dijanjikan selain ingin memb4talkan k0ntrak yang telah ditand4tangani.

“Saya mengalami kemvrungan disebabkan perkara tersebut selain turut dikec4m dan dic4ci net1zen dengan tvduhan tidak ber4sas.

“Ada yang menggel4r saya sebagai tidak ken4ng budi, pem4las dan hanya mengharapkan b4ntuan semata-mata,” katanya.

Selain menuntut hak, Wani berharap pended4han ini mampu membersihkan namanya yang dip4ndang sebelah mata oleh masyarakat.

Didalam LIVE sidang media tersebut wanie bersama peguam telah memberitahu bahawa selama ini dia tidak pernah memakan produk kurus Aliff Syukri.

Wanie sebenarnya menjalani pemb3dahan usus dan disebabkan itu dia boleh berjalan. Ini semua telah dirancang oleh pihak Aliff Syukri sendiri.

Tonton video:

Antara komen-komen wargamaya

“Nmpk mcm dia nk dptkn bntuan brterusn utk dia dn keluarga dia. Kenapa nk sedih, brsyukrlh dgn apa yg ada.. Xkn nk harapkn bntuan org brterusn.”

“Tk kira la sapa yg tolong utk kuruskan badan, diri sndri msti nk berusaha juga,jaga makan, buat senaman, dan skrg kita semua tk tahu crita sbenar nya, apa yg brlaku, smpi buat sidang mcm ni.”

“Selalunya lps buat operate perut ( Bariatic bypas klu tk salah) kena pergi folow up check up dan senaman di hospital, dan kena jaga makan juga.”

Setakat ini tiada apa apa kenyataan dibuat oleh pihak Dato Aliff Syukri lagi. Peguam Wanie telah menghantar satu surat tvntutan kepada pihak Aliff Syukri.

Harap perkara ini boleh diselesaikan cara baik tanpa perlu s4man meny4man dan naik mahk4mah. Bvang masa je..

 

Sumber: K! ONLINE, Utusan, OM, ASN

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! MH Network

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*