Polis terima 5 lagi laporan… Mulut manis, pandai cakap hal agama antara penyebab gadis terped4ya..

Berikutan kes d4kwaan r0gol, polis menerima lima lagi laporan daripada m4ngsa jen4yah s3ksual membab1tkan pend4kwah selebriti yang kini masih dit4han rem4n hingga Ahad ini.

M4ngsa2 masih muda

Menurut laporan BH Online, semua laporan itu diterima di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Shah Alam dan Petaling Jaya, Selangor.

“Sias4tan masih berjalan, setakat ini dua daerah terima laporan polis berhvbung t1ndak laku pend4kwah terbabit.

“Polis akan menjalankan sias4tan mengikut pervntukkan undang-undang,” kata Ketua Polis Selangor, Datuk Noor Azam Jamaludin.

Sehingga kini polis menerima 12 laporan membabitkan Da’i Syed.

Selain itu berdasarkan sias4t awal, beliau memberi pandangan bahawa m4ngsa berkemungkinan mudah tertar1k dengan t1ngkah laku dan ayat yang digunakan oleh pend4kwah berusia 25 tahun itu.

“Kebanyakan m4ngsa masih muda, usia sekitar 21 hingga 25 tahun, mungkin tertar1k dengan pend4kwah itu kerana cara dia mendekati m4ngsa dalam usia sebegini.

“Apabila dia menggambarkan diri dia sebagai pend4kwah yang boleh menenang dan meyakinkan m4ngsa terutama bercakap lebih menjvrus kepada keagamaan, ini menjadi tar1kan kepada m4ngsa.

“Tarikan dari segi rupa paras itu bergantung pada yang melihat, ada nampak dia t4mpan, ada sebal1knya tetapi cara dia bercakap yang dapat menarik m4ngsa,” ujarnya.

Tunggu sias4tan lengkap

Bagaimanapun, Noor Azam berkata tiada maklumat setakat ini berhubung d4kwaan pend4kwah berkenaan menggunakan ilmu pengas1h.

Tambah beliau, semua laporan dibuat m4ngsa akan disias4t dan dikumpulkan daripada pelbagai sudut, termasuk bagaimana perkenalan mereka serta medium digunakan.

“Ilmu pengas1h saya tidak tahu, tapi kadang-kala lelaki warga asing kulit hitam pun boleh dapat gadis yang muda cantik juga. Ini bermakna cara bercakap, mendengar mas4lah, itu yang menjadi kelem4han wanita apabila mendapat nasihat dan tvnjuk ajar.

“Itu adalah satu faktor yang penyebab mereka terjer4t dengan pend4kwah itu,” katanya.

“Bila si4satan lengkap, kita akan kemukakan kepada Timbalan Pend4kwa Raya dengan fakta dan bvkti, sama ada boleh d4kwa atau tidak, keputusan itu terpulang kepada pihak pend4kwaan,” tambahnya.

Beliau berkata demikian kepada media selepas menerima sumbangan pelitup muka dan cecair pembasmi kuman yang disampaikan oleh bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Mohamad Fuzi Harun selaku Pengerusi Bebas dan Bukan Eksekutif Inix Technologies Holdings Bhd di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor, di sini hari ini.

Noor Azam berkata, pihaknya juga percaya kemungkinan ada pertambahan laporan polis berhubung kes terbabit.

Beliau berkata, semua laporan yang dibuat m4ngsa akan disi4sat dan dikumpulkan dari pelbagai sudut, termasuk bagaimana perkenalan mereka juga medium apa yang digunakan.

Ketika ditanya mengapa kebanyakan m4ngsa mengambil masa lama untuk membuat laporan polis katanya, berkemungkinan m4ngsa m4lu kerana ia membabitkan m4ruah diri.

“Kadang-kadang m4ngsa m4lu, kita tidak boleh s4lahkan m4ngsa sebab ini membabitkan m4ruah tetapi apabila seorang keluar, mesti dua tiga orang m4ngsa akan keluar lagi.

“Jadi saya menyeru, yang pernah jadi m4ngsa datanglah ke balai dan buat laporan polis, kita akan ambil t1ndakan, tidak perlu t4kut,” katanya.

 

Sumber: Berita Harian, OMM, mStar

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! MH Network

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*