Info Tempatan Viral

(Video) “Jalan leng4ng pun direct langg4r”- Did4kwa m4bvk, panggil geng takvt kena ‘b4lun’

Di Twitter seorang pengguna yang dikenali sebagai Edrieanaarissa berkongsi satu video yang membangk1tkan kem4rahan wargan3t. Menerusi video tersebut, memaparkan seorang pem4ndu kereta yang did4kwa m4bvk merempvh penvnggang mot0sikal.

Kejad1an itu dipercayai berlaku di lebuh raya Sungai Besi, semalam.

Dirempvh kereta

Menerusi video yang berdurasi 32 saat itu memaparkan sebuah kenderaan berwarna putih merempvh seorang penvnggang mot0sikal. Ketika kejad1an, jalan raya tersebut leng4ng tanpa ada kenderaan yang lain.

Namun, kenderaan tersebut dilihat seperti ‘h1lang kaw4lan’ sebelum merempvh penvnggang mot0sikal tersebut yang berada di kiri jalan. Hasil rempvhan itu, menyeb4bkan penvnggang mot0sikal itu tidak sed4rkan diri.

Difahamkan, penvnggang mot0sikal itu merupakan seorang rider penghantar makanan.

Pem4ndu kereta

Foto: Edrieanaarissa

Yang aku paling tak boleh br4in driver ni l4nggar takda rasa bers4lah langsung siap panggil dua orang sarung baju (ahli kumpulan g4ngst3r) untuk b4ckup dia. rider ni dah 50-50 d0akan dia guys.

D4kwanya lagi, pem4ndu tersebut dilihat tidak berasa ‘bers4lah’ dengan apa yang terjadi. Dia mend4kwa, pem4ndu tersebut sempat memanggil beberapa kenalannya untuk mel1ndunginya daripada dipvkul oleh orang awam.

Gais sarung baju bukan polis ye it means “g4ngster”. Cavse dia t4kut orang b4ntai dia smalam. Then dia panggil kawan. Kitorang tahu dia m4buk pun c4use husband pergi bau mvlut dia. Kvat bau ar4k. Nasib ambulans and polis datang cep4t kalau tak hab1s dia kena b4ntai.

Image

Image

Foto: Edrieanaarissa

Tambahan pula, pem4ndu tersebut ‘did4kwa’ m4buk berikutan bau mvlutnya yang jelas. Mujur pihak polis dan ambulans datang dengan cepat bagi membantu m4ngsa.

Kenakan hvkuman set1mpal..

 

Jalan leng4ng pun dia d1rect langg4r mot0r tu..

Menerusi ruangan b4las, rata-rata wargan3t meminta agar pem4ndu tersebut dikenakan hvkuman yang set1mpal dengan apa yang telah dilakukan olehnya. Perk0ngsian itu telah meraih 3k retweet dan 3.1k likes.

 

Sumber: Twitter Edrieanaarissa, Ohbulan

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! MH Network

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *