Ustaz seb4k lihat jen4zah kanak2 dic4mpak datuk tiri ada kes4n j4hit di kep4la

Foto: OMM

Kem4tian seorang anak kecil berusia 4 tahun yang dibn0h dan dic4mpak oleh datuk tirinya yang merupakan warganegara Nigeria dari tingkat empat apartment kediaman mereka pada hujung minggu lalu semenangnya am4t mengejvtkan.

Muhammad Adam Sufi bin Norkhusairi, 4 dipercayai menjer1t selepas ahli keluarga yang lain keluar dari rumah meminta bantuan selepas ced3ra dipvkul dan ibunya hampir dir0gol oleh svspek.

M4yat m4ngsa telah dibawa ke Hospital Kuala Lumpur untuk bed4h si4sat.

Luahan pengvrusan jen4zah

Sehubungan dengan itu, Skuad Pengvrusan Jen4zah (SPJ) Malaysia telah diamanahkan untuk mengvruskan m4yat kanak-kanak tersebut.

Wakil daripada SPJ Malaysia iaitu Ustaz Rafie Zainal telah menc0retkan sedikit pengalamannya ketika mengvruskan jen4zah adik Adam di laman Facebook.

Remvk hati lihat kesan jah1tan

Menurut beliau, hatinya begitu remvk apabila melihat kesan jah1tan di kepala kanak-kanak tersebut yang ret4k akibat hent4kan semasa jatvh.

Lebih mem1lukan, ibunya yang hampir menjadi m4ngsa r0gol svspek terpaksa melepaskan satu-satunya anak bersama allahy4rham suaminya yang juga telah mninggal dunia dua tahun lalu.

Semoga ibunya tidak mengalami tr4uma berpanjangan

Tambahnya lagi, ibu dan ahli keluarga m4ngsa yang lain sedang menerima r4watan di hospital berikutan ced3ra dipvkul oleh svspek.

Walau bagaimanapun, Ustaz Rafei b1mbang keh1langan anak tersayang membuatkan ibunya mengalami tr4uma berpanjangan svsulan kejadian yang berlaku di hadapan mata mereka.

Baru sambut hari l4hir pertengahan November

Menerusi beberapa foto yang tular di media sosial, allahy4rham adik Adam baru sahaja menyambut ulang tahun kel4hirannya yang keempat pada pertengahan November lepas.

Sudah pasti pemergiannya dalam satu kejadian yang sangat kej4m ini akan memberi tek4nan buat ahli keluarga terutama ibunya.

Sed1h, m4rah bercampur tengok keadaan anak kecil itu

Sehubungan dengan perkongsian yang dibuat oleh laman Facebook Skuad Pengvrusan Jen4zah itu, rata-rata warganet telah menzahirkan rasa sed1h diatas kejadian yang men1mpa keluarga tersebut.

Mereka juga sempat mengvtuk perbuatan tidak berper1kem4nusiaan lelaki w4rga Nigeria itu apabila sanggup meng4sari dan membn0h ahli keluarga sendiri.

Semoga sang ibu bert4bah dengan ketentuan

Salam t4kziah buat keluarga m4ngsa

 

Sumber: Skuad Pengvrusan Jenaz4h (SPJ Malaysia), OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! MH Network

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*