“Politik bukan bidang saya, tak pandai & mengerti soal politik..”- Ebit Lew

Nama pend4kwah popular, Ebit Lew pastinya tidak as1ng lagi dalam kalangan rakyat Malaysia dimana sentiasa tampil memb4ntu insan yang tidak berkem4mpuan sepanjang p4ndem1k C0vid-19 di negara ini.

Disebabkan perkara itu, terdapat segel1ntir pengguna media sosial mewujudkan tanda pagar #EbitLewForPM atas usaha murninya yang tidak j3mu menghvlurkan bantuan.

Tidak m1nat politik

Memetik laporan sumber Kosmo! Online, bagaimanapun pend4kwah berusia 35 tahun itu tidak berm1nat untuk mencebvri dalam bidang p0litik.

Menurut Ebit, beliau menyatakan bahawa p0litik bukanlah bidang yang sesuai untuk dirinya kerana tidak memahami sel0k-bel0k mengenai bidang tersebut.

“Sekarang, saya lebih berm1nat dengan kerja-kerja d4kwah dan kebaj1kan. Insya-Allah saya akan terus begini dan n1at saya sampai bila-bila pun begini,” katanya.

Berd0a agar dimurahkan rezeki

Selain itu, beliau turut memohon agar sentiasa dimurahkan rezeki agar sentiasa dapat membantu orang ramai sehingga tiada siapa yang akan terc1cir.

 

Walaupun kadang-kala terlepas pandang sehingga menerima kec4man, Ebit tidak berkec1l hati sebaliknya terus berusaha untuk tvrun padang yang sering dinantikan oleh masyarakat.

“Saya sedar ramai terdes4k dan sangat memerlukan ketika p4ndem1k ini. Mereka kec3wa dan tak tahu apa nak buat. Sama-sama kita bantu semampu boleh,” ujarnya.

“Saya ada bl0ck (sek4t) akaun pengguna media sebab t4kut kena hent4m oleh pengikut saya. Saya tak sampai h4ti mereka kena mar4h dengan ‘foll0wers’ jadi saya bl0ck tetapi mereka masih boleh tengok hantaran saya dalam Instagram.

SENTIASA turun padang membantu golongan masyarakat yang memerlukan bantuan membuatkan kehadiran Ebit lebih dinantikan berbanding wakil rakyat.

Terdahulu, Ebit mencvri hati rakyat Malaysia apabila tanpa h3nti-henti membantu masyarakat yang dalam kesus4han, termasuklah banjir, mas4lah air dan ak1bat p4ndem1k C0vid-19.

Antara usaha murninya termasuk menghantar 10 tan bantuan keperluan asas ke Sabah dan membeli dua lori air bersaiz besar untuk membantu penduduk di Selangor yang mengalami g4ngguan bekalan air pada musim p4ndem1k.

Dalam pada itu, Jejak Ebit Lew akan mula bersiaran secara eksklvsif menerusi saluran Astro Prima (125) dan Astro Prima HD (105) serta turut boleh distr1m menerusi aplikasi Astro Go.

 

Sumber: K! ONLINE , OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! MH Network

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*