(Video) P4dah buat bising bunyi ekzos ‘time’ b4njir, ‘Berjemaah’ t0lak motor pergi balai, lagu latar tak boleh tahan

Musim tengkvjuh yang mel4nda beberapa buah negeri telah menyebabkan sesetengah kawasan terutamanya di negeri Terengganu dinaiki b4njir.

Namun keadaan tersebut mengundang ramai orang untuk berkumpul kononnya untuk bermain air termasuklah sekumpulan ‘mat motor’ ini. Namun, aksi kec0h mereka men1mbulkan g4ngguan terhadap orang sekeliling sehingga pihak polis terpaksa mengambil t1ndakan.

Seronok sangat buat bising, tak pasal-pasal polis suruh her3t motor

Menerusi perkongsian video TikTok di akaun @qaamia, seger0mbolan remaja itu telah dit4han oleh pihak berkuasa kerana membuat bising dengan bunyi ekzos daripada motor masing-masing.

Susulan itu, mereka telah diminta untuk men0lak motor masing-masing sehingga ke balai polis terdekat sebelum diambil t1ndakan lanjut sambil diiringi anggota bertugas.

@zuandeqwan

terbaik abg polis…org sibuk tngok air dia duk bising sgt..ekzos buluh kata nye😂😂😂#kemaman #kemaman_rides maman

♬ Kekasih Abadi – Rusa Music

Pemilihan lagu memang seusai sangat dengan situasi ‘mat moto’

Jelas kelihatan remaja-remaja tersebut menvndukkan kep4la seolah-olah pasrah menerima arahan yang diberi sambil disaksikan penduduk kampung berhampiran. Situasi berkenaan bertambah lawak dengan penggunaan lagu latar daripada animasi ‘Didi and Friends” bertajuk ‘Semut Berkawad’.

@qaamia

okey cunnn , g main lagii 🥺#banjir2020 #batu14 #kemamanterengganu #tokseiwakdohhh

♬ original sound – tengku_izz98 – Izz_Official

Dah macam rombongan bantuan b4njir. Polis tu pun ikut gelak sekali

Menjengah ke ruangan komen video yang telah mendapat lebih 160 ribu jumlah tontonan itu, rata-rata netizen sangat terhibur. Ramai juga yang simpati melihat nasib kumpulan lelaki tersebut apabila perlu men0lak jauh motor masing-masing.

Lagu semut berkawad..

Polis pun join gelak..

 

Sumber: TikTok qaamia, deqwan, Kisah Dunia

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! MH Network

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "(Video) P4dah buat bising bunyi ekzos ‘time’ b4njir, ‘Berjemaah’ t0lak motor pergi balai, lagu latar tak boleh tahan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*