Pesara MARDI sempat imamkan jemaah di masjid sebelum m4ut ditet4k peny4mun

Laporan mengenai bekas pengarah bahagian teknologi maklumat Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia (MARDI), Allahyarham Dr Wan Hassan Wan Embong, 71 yang m4ut ditet4k per0mpak awal pagi tadi sememangnya mengejvtkan ramai.

Ditet4k per0mpak awal pagi

Beliau yang berada di rumah ketika itu telah diced3rakan oleh per0mpak menggunakan par4ng sehingga m4ut selepas dipercayai mel4wan susulan kediaman banglo dua tingkatnya dipec4h masuk.

Kejadian yang berlaku sekitar jam 3.30 pagi itu turut mengakibatkan isteri m4ngsa mengalami keced3raan.

Sempat jadi imam solat jemaah di masjid

Menerus berita Harian, anak saudaranya yang juga pakar perlembagaan dan jurisprudens watan, Datuk Dr Wan Ahmad Fauzi Wan Husain, berkata sejak bersara, arw4h tidak melakukan aktiviti lain selain beribadat dan menulis buku.

Beliau turut memuat naik foto terakhir bapa saudaranya  di Facebooknya ketika menjadi imam solat berjemaah di Masjid Saidina Abu Bakar, Bangsar pada malam sebelum kejadian.

Semoga allahy4rham Ayah Teh ditempatkan di syurga

Beberapa orang anak saudara m4ngsa turut sama berdukacita dan memaklumkan kepada sahabat handai di Facebook agar dapat sama-sama mend0akan kesejahteraan r0h allahy4rham bapa saudara mereka yang dipanggil Pak Teh.

Mereka juga berharap supaya ibu saudara mereka yang sedang menerima r4watan di hospital segera sembvh dari keced3raan yang dialami.

Ibu saudara di hospital terima r4watan

Terkejvt dapat panggilan Ayah Teh sudah tiada

Terdahulu, dalam kejadian awal pagi tadi, dua orang per0mpak yang tidak bert0peng telah memec4h masuk kediaman rumah pasangan pesara ini.

Apabila mendengar bunyi bising, allahy4rham telah menjeng4h ke dapur rumah dan cuba mel4wan per0mpak selepas diminta untuk menyerahkan duit, namun telah ditet4k menggunakan p4rang.

Isterinya turut diced3rakan per0mpak sebelum mereka mel4rikan diri dengan barang berharga yang berjaya diambil melalui tingkap dapur.

 

Sumber: Berita Harian (Ilah Hafiz Aziz), Facebook, OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! MH Network

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*