Kisah Masyarakat Tempatan Viral

(Video) Mundar mandir di lobi bangunan, setia tunggu pelanggan ‘gh4ib’…

KEWUJUDAN syarikat-syarikat yang menyediakan khidmat penghantaran makanan terus ke rumah pelanggan ternyata memudahkan kehidupan masyarakat.

Malah, ia juga membuka banyak peluang pekerjaan buat mana-mana individu yang kini mencari pendapatan dengan bergelar rider penghantar makanan.

Namun, acap kali tular pelbagai kisah mengenai golongan itu termasuklah yang diani1aya pelanggan dan sebagainya.

Terbaharu, tular pula rakaman menerusi aplikasi TikTok yang memaparkan gerak geri seorang rider wanita sehingga meruntun emosi netizen.

Dalam rakaman berkenaan, rider wanita bertudung itu kelihatan sedang menunggu pelanggannya di lobi sebuah bangunan.

Dia juga dilihat menggunakan telefon bimbit, dipercayai membuat panggilan kepada pelanggan berkenaan yang masih belum muncul.

Kewujudan rider ternyata memudahkan kehidupan harian kita pada masa kini. -Gambar Hiasan

Tidak lama kemudian, dia yang sebelum itu mundar-mandir dilihat berjalan keluar dari kawasan lobi kerana telah lama menunggu pelanggan berkenaan tetapi tidak turun mengambil makanan yang dipesan.

“Siapa yang order makanan, please guys jangan buat mereka macam ni.

“Tersentuh hati aku tengok makcik ni. Lama dia tunggu,” tulis Fahmi Rezeki yang berkongsi video itu di TikTok.

 

Kesiannya. Dah order tengoklah telefon selalu, jangan biar orang tertunggu-tunggu.

NETIZEN

Dikongsi pada Khamis, video itu sehingga kini menerima hampir 20,000 tontonan.

Lebih menambah rasa pilu apabila video itu turut disunting dengan muzik latar lagu dalam bahasa Arab yang cukup mendayu-dayu.

Dalam pada itu, hampir 200 netizen turut membanjiri video itu dengan pelbagai komen.

Malah, rata-rata mereka menzahirkan rasa sayu, tak kurang juga yang memberi nasihat agar mana-mana individu tidak menyusahkan urusan rider setiap kali memesan makanan.

Menerusi ruangan komen, netizen memberi nasihat agar pelanggan tidak mengani1ayai rider.

 

“Aku kalau notification dah masuk yang rider tu dalam perjalanan, aku gelabah cari tudung nak tunggu kat luar siap-siap. Korang ingat rider ni hamba korang ke nak buat macam tu.

“Kesiannya kat rider kena tunggu lama. Mereka mencari rezeki pelbagai halangan nak ditempuhi di luar sana.

“Pernah sekali rider tertunggu-tunggu sebab call tak dapat. Rasa bersalah tu, Ya Allah, tak tahu nak cakap.

“Kesiannya. Dah order tengoklah telefon selalu, jangan biar orang tertunggu-tunggu,” tulis beberapa netizen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

 

Sumber: mStar Online

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! MH Network

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *