Info Tempatan Viral

Dakwaan lori tangki air datang utk penuhkan kolam renang, ini penjelasan Isteri MB Selangor

SHAH ALAM – Isteri Menteri Besar Selangor, Datin Seri Masdiana Muhamad memohon maaf berhubung tindakannya memuat naik beberapa keping gambar yang didakwa mengguris hati rakyat ketika berdepan isu gangguan bekalan air di negeri ini.

Gambar lori tangki air Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) berada di Kediaman Rasmi Menteri Besar Selangor dan ahli keluarganya mandi di kolam renang di kediaman terbabit tular di media sosial sejak semalam.

Masdiana mengakui kekhilafan memuat naik gambar tersebut yang menimbulkan banyak tafsiran tetapi menafikan dakwaan bahawa lori tangki dihantar untuk memenuhkan kolam renang di kediaman rasmi itu.

“Assalamualaikum dan salam sejahtera…Saya menyedari kekhilafan di pihak saya memuat naik gambar tersebut yang menimbulkan banyak tafsiran.

“Sebagai seorang ibu saya cuma ingin menyampaikan rasa berterima kasih kepada petugas barisan hadapan Air Selangor yang bertungkus lumus sejak beberapa hari lepas, bukannya niat untuk bermegah-megah.

“Saya memohon maaf sekiranya tindakan tersebut mendatangkan sebarang bentuk salah tafsir dan mengguris perasaan mana-mana pihak,” katanya menerusi satu kenyataan yang dimuat naik di Facebooknya hari ini.

Menurutnya, beliau akan bersama petugas barisan hadapan Air Selangor untuk membantu penduduk di kawasan yang belum menerima bekalan air terutama golongan ibu dan warga emas

Isteri MB Selangor ucap terima kasih kepada Air Selangor, lori air datang hingga ke rumah

Sebelum ini Isteri kepada Menteri Besar Selangor, Masdiana Muhamad hari ini mengucapkan terima kasih kepada syarikat Air Selangor kerana telah menghantar lori air hingga ke rumahnya.

Ini berikutan terputusnya bekalan air di beberapa kawasan di Selangor berikutan pencemaran air hingga menyebabkan beberapa loji pembersihan air terpaksa dihentikan operasi

“Terima kasih Air Selangor kerana menghantar air, saya memahami anda adalah frontliner ketika ini, semoga Allah merahmati khidmat kalian.” ujarnya di Instagram.

Menurut berita, bekalan air akan terputus sekurang-kurangnya lagi empat hari.

Lain pula apa yang dialami oleh jutaan penduduk di sekitar Selangor dan Kuala Lumpur kerana mereka terpaksa keluar menadah air di tepi-tepi jalan kerana tiada lori air yang dihantar ke kawasan rumah mereka.

Banyak aduan telah dibuat kerana masih banyak tempat yang tidak didatangi oleh lori air.

Posting instagram Masdiana juga telah tular di twitter dan mendapat banyak reaksi dari netizen.

“Untunglah bekalan air hantar sampai depan rumah MB Selangor Face with tears of joy . Tak payah susah2 nak bawa baldi/bekas berkumpul 1 tempat tunggu air.” -Ayep

“Tersangatlah untung siapa si polan tu ya.. kita ni punyalah penat tunggu kedatagan tanker air dah lah tu seksa nak angkat bekas air bawak balik rumah tapi ada si polan tu tanker air sampai depan rumah. Senang hidup memag beruntung sungguh.” -Rafidah Jalil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *