Baru Kehilangan Suami Dan Kali Ini Kehilangan Anak Baru Lahir. Ujian Untuk Ibu Ini Sangat Besar

Setiap yang bernyawa pasti akan merasai m4ti. Itulah ungkapan yang sesuai menggambarkan situasi yang dialami oleh seorang wanita apabila bayi yang baru dilahirkannya telah pergi buat selama-lamanya. Lebih menyayat hati apabila suaminya juga telah menghadap ilahi sejak 12 Disember 2019.

Di Facebook, Mr Wan Cai Official berkongsi pengalaman menguruskan jena-zah bayi yang baru sahaja 6 hari dilahirkan dan menceritakan kisah sedih mengenai penyakit yang ditanggung bayi ini.

Baru 6 hari dilahirkan

Muhammad Alif nama anak syurga yang si ibu beri. Kisah si ibu ini agak menyayat hati kalau di dengar. Sewaktu mengandungkan anak syurga yang kami uruskan tadi. Si suami tempat beliau bergantung hidup pergi menemui sang pencipta.

Arwah suaminya mening-gal dunia pada 12 disember 2019. Ini bermakna Si suami sudah pergi hampir 5 bulan yang lalu. Mening-gal dunia kerana serangan jantung.

Si ibu menghubungi talian hotline ukvj yang di ambil dari page Unit Khas Van Jena-zah. Kami di maklumkan si ibu hanya keseorang tanpa hala tuju untuk menguruskan jena-zah anaknya.

Lalu unit kami di gerakkan untuk mengambil jena-zah bersama si ibu untuk di bawa ke bilik wakaf jannatul firdaus.

Anak syurga ini baru 6 hari di lahirkan. Malangnya anak syurga itu tidak dapat di selamatkan oleh pihak kakitangan hospital. Hanya 6 hari sahaja anak syurga ini dapat bertahan. Sepanjang 6 hari itu juga anak syurga ini bernafas menggunakan mesin bantuan oksigen.

Ini kerana otak anak syurga ini tidak boleh terbentuk secara sempurna. Cecair dalam kepala berlebihan sehingga mengganggu proses pembentuk otak.

Hidap penyakit Hydranlephaly

Hydranlephaly. Ini nama penyakitnya di dalam bahasa english.Jika nyawanya panjang skali pun bayi itu akan cacat sepanjang hidupnya.

Kasihan jika di fikirkan nasib yang di alami oleh anak syurga ini.Begitu juga si ibu. Sudah lah dalam berpantang. Saat berhadapan dengan situasi sukar tiada seorang pun berada di sisinya.

Si ibu mempunyai 3 lagi anak. Berusia 18,15 dan 12 tahun. Semuanya berada di rumah kerana tidak boleh keluar di sebabkan perintah kawalan pergerakan.

Jika tidak boleh juga si anak sulong menemani si ibu. Sekurang kurangnya reda sedikit kesedihan dan kekusutan yang si ibu alami. Ada juga tempat untuk si ibu mengadu.

Sepanjang kami menguruskan jena-zah anak syurga itu 2 kali si ibu mengeluarkan air mata. Pertama ketika wajah jena-zah anaknya hendak di tutup selepas selesai di kafankan.

Kedua di tanah perkuburan sewaktu kain kafan yang menutupi wajah anaknya itu di buka sebelum di kebumikan. Ujian hebat buat hamba nya yang juga hebat.

Kema-tian suami kemudian kema-tian pula anaknya. Mungkin saya boleh katakan si ibu melalui hari hari sedih bersama anak dalam kandungannya tanpa seorang suami dan bapa untuk anaknya yang bakal lahir.

Salam takziah

Tiba tiba si suami meninggalkan si isteri secara mengejut. Terkapai kapai lah si isteri bersama kandungannya di dalam perut. Lalu pastinya si ibu berkata kepada si anak di dalam kandungan bahawa bapanya sudah tiada.

Apapun terjadi si ibu pasti akan menjaga anaknya sebaik mungkin selepas di lahirkan walaupun tanpa kasih seorang bapa di sisi. Tiba tiba anak yang di kandung selama 9 bulan itu pula pergi meninggalkan si ibu.

Tetapi perancangan allah swt adalah sebaik baiknya. Jika hidup sekali pun anak syurga ini sudah pastinya cacat dengan hanya terbaring tidak sama seperti kanak kanak lain. Itu yang boleh saya kongsikan tentang kisah anak syurga yang telah kami bantu.

Semoga si ibu terus kuat dan tabah dalam meneruskan liku liku kehidupan beliau selepas ini. Salam takziah!

(Video) Seperti Sedang Tidur

Sumber: Mr Wan Cai Official

Kredit: OH BULAN

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*